Bordo-mavililer 2-1'in rövanşında Ülker Stadyumu'nda zorlu rakibini 3-1 yenerek hem 23 yıllık galibiyet hasretine son verdi hem de final biletini kaptı. Trabzonspor'un Fenerbahçe galibiyeti sonrası Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri de güne yükselişle başladı.

Bordo Mavililerin hem lig hem kupa da finale yaklaşmasıyla yatırımcıların da gözdesi oldu. Trabzonspor Sportif AŞ'nin hisseleri dünkü yükselişini sürdürdü. Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler bugün güne yüzde 9.3'lük artışla başladı.

Trabzonspor'un hisseleri 7.2 liradan işlem görürken, şirketin piyasa değeri de 2 milyar liraya yaklaşıyor. Borsa İstanbul'da Trabzonspor'un eğeri 1.7 milyar lira seviyesinde.

Uzmanlar, "Hem şampiyonluk hem Türkiye kupasındaki heyecanın borsaya yansıdığını gözlemliyoruz. Trabzonspor'un ligler başladıktan sonra performansından bir şey kaybetmemesi nedeniyle yatırımcıların güveni de arttı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi için UEFA ile görüşmelerin umutlu başlaması da hisselere yansıyor. Eğer UEFA ceza vermeseydi bugün çok daha iyi bir senaryo ile karşılaşılırdı" dedi.