Daha önce Trabzonspor dışında, A Milli Takım ve Fenerbahçe’de de teknik direktörlük yapan Yanal, birçok konu ile ilgili konuşurken, bordo - mavililere Ozan Tufan transferinin de son anda olmadığını kaydetti. 

Bilindiği gibi Ozan Tufan, Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve bu sezon başında önce İngiltere'ye gitmiş ancak orada bekleneni veremeyince geri dönmüştü. Son olarak Fenerbahçe'de kadro dışı kaldı. Fenerbahçe 2015 - 16 sezonunda Ozan Tufan'ı Bursaspor'dan 7 Milyon Euro'ya transfer etmişti.

NTV’ye açıklamalarda bulunan Yanal, Trabzonspor’da Hacıosmanoğlu ile anlaşamadıklarını ve el sıkışarak ayrıldıklarını anlattı. 

BİRKAÇ İSMİN TAKIMDA OLMAMASINI İSTEMİŞTİM
Yanal, "Trabzonspor'a ikinci geldiğimde Fenerbahçe 'den ayrılmıştım. Sonrasında o dönemde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ydu. Okay Yokuşlu'yu transfer etmiştik. İlk dönem sona erdi. İkinci dönemin başlamadan hem sağlık hem de başka bir nedenle Amerika'ya seyahat etmiştim. Döndüğümde ise birkaç ismin takımda olmamasını istemiştim ancak burada İbrahim başkanla anlaşamadık. Oturduk medenice el sıkışarak ayrıldık. O takım yarım kalmış oldu. 
2. sezonda yarım çalışmış oldum. O dönem başlarken bazı oyuncuların ayrılması gerektiğini, bazı oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini savunduğum bir masada anlaşmadığım için el sıkışarak ayrıldık.

OZAN TUFAN VE TOLGAY ASLAN
Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u çalıştırmak büyük bir iddiaydı. O dönemde çok ısrar ettiler. O dönem de gerçekleştireceğimiz transferler son anda olmadı. Masadan kalktık. Bunlardan bir tanesi Ozan Tufan. Diğeri Tolgay Ali Arslan. Onları almak üzereydik, almıştık hatta ama son anda masadan kalktık. Genç ve iyi bir takım oluşturacaktık olmadı. Bazen iş kazası yapabiliyorsunuz.

Eğer işinizi doğru yapıyorsanız, futbol adamıysanız, futbol için emeğinizi ortaya koyuyorsanız, Fenerbahçe'ye ve Trabzonspor'a ikinci defa gitmenin çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ben de bu tarafsızlığı temsil ettiğimi düşünüyorum. Asla bir fanatizmin temsilcisi değilim ben. Herhangi bir camianın fanatizmini de temsil etmem. Futbolun çıkarları için uğraşırım. Trabzon kentinde yaşamak ve orada olmak bir ayrıcalık. 

Rahatsız edecek bir yer değil. Trabzon insanları içine alan, misafirperver sıcak bir kent. Ama söz konusu futbol saati geldiğinde her şey ayrılıyor. Futbol saati bittiği anda yine herkes aynı samimiyet içerisinde kalabiliyor. Trabzon'a ilk gidişimden sonraki o ortam her zaman caziptir" sözleriyle o dönemki durumunu anlattı.

Editör: TE Bilişim