Trabzonspor’dan Eğitime Teknoloji İş Birliği
Trabzonspor’dan Eğitime Teknoloji İş Birliği
İçeriği Görüntüle

Trabzonspor’da yeni sezon planlaması kapsamında kadro yapılanmasına yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor. Bordo-mavili ekip, hem Trendyol Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluk hedefini sürdürürken, gelecek sezonun kadrosunu şekillendirmeye başladı.

YABANCI SINIRI PLANLARI ETKİLİYOR

Trabzonspor’un mevcut kadrosunda 15 yabancı futbolcu bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirlediği 14 yabancı oyuncu sınırı nedeniyle bordo-mavililer, bazı isimlerle yollarını ayırmayı planlıyor.

Teknik heyet ve yönetimin, yeni transferler öncesinde kadroda yer açmak için mevcut oyuncular üzerinde değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

3 İSİMLE AYRILIK GÜNDEMDE

Trabzonspor’da Onana, Edin Vişça ve Anthony Nwakaeme ile yolların ayrılmasının beklendiği iddia edildi. Onana’nın kiralık sözleşmesinin sona erecek olması, Vişça ve Nwakaeme’nin ise sözleşmelerinin bitmesi nedeniyle takımdan ayrılmalarının kesin gözüyle bakıldığı belirtildi.

Bu ayrılıkların gerçekleşmesi halinde bordo-mavili ekipte yabancı oyuncu sayısının 12’ye düşeceği ve yeni transferler için kontenjan açılacağı kaydedildi.

KADRODA GENİŞ YABANCI HAVUZU BULUNUYOR

Trabzonspor’un mevcut kadrosunda Onana, Batagov, Nwaiwu, Savic, Lovik, Pina, Oulai, Folcarelli, Bouchouari, Muçi, Nwakaeme, Zubkov, Vişça, Augusto ve Onuachu gibi isimler yer alıyor.

Yönetimin, yeni sezon öncesi bu kadroyu daha dengeli ve rekabetçi bir yapıya dönüştürmek istediği ifade ediliyor.

TRANSFER ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Trabzonspor, kadroda yaşanacak ayrılıkların ardından yeni transferler için çalışmalarını hızlandırmayı planlıyor. Özellikle orta saha ve hücum hattında yapılacak takviyelerin gündemde olduğu belirtiliyor.

Bordo-mavililerde hem mevcut performans hem de yabancı kontenjanı doğrultusunda şekillenecek kadro yapısının, yeni sezon hedefleri açısından belirleyici olması bekleniyor.