Ankaragücü'nü 1-0 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, ilk dönemdeki performansı tekrarladı. 10 Kasım 2020'de ilk kez göreve getirdiği Avcı, 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etmişti. Avcı, yönetiminde geçen 3 sezonda 1'i Süper Lig Şampiyonluğu, 2'si Süper Kupa olmak üzere 3 şampiyonluk elde etti. Trabzonspor'da, 4 Mart 2023'te alınan Ümraniyespor yenilgisi sonrası yolların ayrıldığı 60 yaşındaki hoca, Alanyaspor maçıyla 233 gün sonra ikinci dönemine başladı. Avcı, 10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak geldiği ilk dönemdeki 21 puanlık performansı tekrarladı.

TEK FARKIN KRALI

Abdullah Avcı, Ankaragücü karşısındaki 1-0'lık skor ile Süper Lig'in 2007- 08 sezonundan bu yana en fazla tek farklı galibiyet alan teknik direktör olarak istatistiklere yansıdı. Avcı geldikten sonra Fırtına çıkışa geçti.

Onuralp Çevikkan Sözünü Tuttu Onuralp Çevikkan Sözünü Tuttu

Fırtına deplasmanda coştu

Yeni yıla 3 puanla başlayan bordo-mavililer, Ankaragücü galibiyetiyle ligde 4'üncü deplasman zaferini elde etmiş oldu. Fırtına, Ankaragücü'ne konuk olduğu son 7 lig karşılaşmasının 5'ini kazanırken, kalesini de gole kapatmayı başardı. Ayrıca Süper Lig'de çıktığı son 5 deplasman maçının 4'ünü (Fenerbahçe, Gaziantep FK, İstanbulspor, Ankaragücü) kazanan Trabzonspor, son galibiyetiyle daha önce 20 dış saha karşılaşmasında aldığı galibiyet sayısını yakalamış oldu.