Trabzonspor’da  daha önce Divan Başkanlığına adaylığını açıklayan Yusuf Ziya Yılmaz gerçekleştirdiği bir toplantıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı.

"BAŞKANLIĞA LAYIKSIN DEDİLER"

Ali Sürmen aday olmayacağını ifade ettikten sonra geçmişte de istenmeyen durumlar ortaya çıkmıştı. Biz de kendimizi sorumlu hissederek bazı arkadaşlarla istişare yaptık. Aday olun telkinleri oldu. Arkasına da haklı gerekçeler koyduk. kiminle konuşmuşsak çeşitli gerekçelerle bizden büyükler var yaşıt olanlar var ancak kimle konuştuysak olumlu dönüşler olmadı ve bu sürece katılmak istemediler. 10-12 Aralık tarihinde yaşandı bu süreç. Başka bir arkadaş ‘sen neden olmuyorsun’ dedi. İcrada olmak istediğimi söyledim, birisi yapıyorsa bizim sorumluluğumuz destek olmaktır. Bu konuda bir sonuç alamayınca ‘ben olabilirim’ dedim. Geçmişte buralarda görev yapmış ağabeylerle fikir tehakkisinde bulunduk. Olumlu geri dönüşler aldım. Bir kısmı başkanlığa layıksın dedi. Bana kimse senden Divan Başkanı olmaz demedi. Geçen süre içersinde neden aday olmadım. Divan Kurulu’nun bir toplantısı vardı. Mevcut divan başkanı yeni kongre sürecini ilan edecek ve kamuoyunla paylaşacaktı. bugünkü mevcut adaylar dahil olmak üzere hiç kimse aday olmadı. Bir kısmını telefonla aradım, bir kısmının şartları vardı. 

Bu süreci burada düşük yoğunlukta bir çalışmayla devam ettirdim. 10 Ocak sonrası adaylar birer birer ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan durum pek kabul edilebilir durum değil. Trabzonspor’un düşünenleri bunla alakalı serzenişlerini ortaya koydu. Divan için 4 aday çok değil mi diye. Ben ne yapabilirdim istişarelerimi yaptım. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeyle bu süreci yaşatmalıyız. Trabzonspor tarihinin en ağır ekonomik ve sportif başarısızlık dönemini yaşıyoruz. Bu ekonomik tabloya rağmen ciddi bir problem yaşıyoruz. geçmişten gelen bana göre 17 yıldan beri, her divan toplantısında 2 kongrede bir bugün gelinen durumu o gün çeşitli şekilde örneklerle ifade ettim. Bugün buraya geleceğimiz benim açımdan sürpriz değildi. Trabzonsporlular için hoş bir tablo değil. Dünden bugüne evvelsi güne olmadı. Devamlı yapılarak geldi. Benim yoğurt yiyişime göre Divan Başkanlığı bu işe katkı yapabilirdi. Önce etkin bir denetim sonra uyarı ve bilgilendirme özet olarak bu. Divan Başkanlığı müessesi şampiyon olan takımlarda var. İstanbul’un  3 kulübünde Bursaspor’un durumu malum. Başakşehir’in Divan’ı yok ama katılıyorlar. Trabzonspor bir şike süreci yaşadı ve ciddi bir yanlızlık içinde oldu. Bütün organların etkisi olduğu gibi Divan Başkanlığının da etkisi var. İstanbul’da toplantılar yapılabiliyor burada bu konu konuşulabilir. Bu Divan Başkanlığı makamının önemine ihtafen söylüyorum.

"OYUNCULAR AFRİKA KUPASI'NDA, BUNUN İZAHİ YOK"

Ben bir Divan Başkanı aday olarak yönetimin yanında görüntü vermem karşısında olmam. Söylenmesi ve yapılması gereken ne varsa yaparım. Bunu düşündüğüm için aday oldum. Trabzonspor’un transfer politikasına bakar mısınız? 3 tane oyuncuya 350 milyon ödüyoruz. Oyuncular Afrika Kupası’nda. Bu yanlış neyle izah edilebilir. 1-2 ay yok. Kötü oyuncu alırsanız işinize yaramaz zaten. Bizim oyuncularımız gitti hepimiz yolu gözüküyoruz. Bu bilinmeyen bir şey mi? Bunun arkasında tecrübesizlik ve bilgisizlik var. Yönetim yalnızdır. Hepimizin dudaklarının uçukladığı bir harcama yapılıyor. bu paraların heba edilmesi doğru mudur? Doğan cesurca harcama yapıyor. Bana göre felakete gidiyor. Bizim en büyük sevdamız Trabzonspor’dur. Hepimiz basın ve birey olarak Trabzonspor’dan önemli katkılar alıyoruz. Dile getirmemiz lazım. Yalnışlar yaparak yönetim ve bu tablo nereye kadar gidebilir. Divan Başkanının konusu değil hepimizin konusu. Duayenlere ve olmayan herkese bir soru sordum. Yarın Başkan Doğan ‘yeter bırakıyorum’ dediği zaman bir planınız var mı dedim. Trabzonspor’un hazırladığı bir plan var mı yok. Benim için var. Divan Başkanlığı bir hizmet alanı. bu anlayışla aday oldum. Yarın Trabzonspor’un ihtiyacı olması durumda bu başkanlık veya yönetici olur. Bir yerin son noktası olur. Hiç tereddüt etmeden ihtiyaç olması durumunda yaparım. Trabzonspor ile yaşamaya devam ediyorsam bu benim için kaçınılmaz hareketlerdir.

Tüzüğün çizdiği sınırlar var. Kişiden kişiye değişen yorumlar var. Kendime göre nasıl yapacağıma dair bir planlama içinde oldum. 4 tane adayın olması kamuoyunda Divan üyelerin arasında ciddi rahatsızlık yarattı ben de oldum. Eski asbaşkan Erol Tuna bu işe çözüm bulma amacıyla 4 adayı kendi ofisinde bir araya getirdi. Herkes hikayesini anlattı. Ben kendimin içinde olmadığı 5 tane öneri sundum. Bunlar nasıl? Erol Bey de bu hakka sahiptir o aday olsun hepimiz çekilelim. 2. olarak Mahmut bey bir kaç şarta bağlı olarak aday olduğu için sen Hayrettin ağabey adına çekil. 3. olarak hiç isteme rağmen kura çekelim dedik. Birbirimizin lehine harekette bulunmuyoruz. Birisi en yaşlı üyeyim birsi Ali Özbek aday ol diye birisi de Nizamettin ağabey dedi diye. Ölülerden medet umuyorlar. 4. olarak burada uzlaşmaz olursa diğerleri birleşsin. 5. olarak da sahne sizin dedim. Mahmut Ören hiçbirine katılmıyorum dedi. Toplantıya onsuz devam ettik. Diğer adaylar da kabul etmiyormuş o 2. gün ortaya çıktı. Birleşin ve kendinizin içinde olmadığı tek öneri sunun kabul edeceğim. ,

Bu da olmadı. Yönetim burnunu sokmaya başladı. çatı aday konusu gündeme geldi. geçmişte Divan Başkanlığı için mücadele insanların birbirine olan husumetini bu zemine taşıdılar. Bir taraftan da kavganın esaretinde bulunduk. Sonuç olarak, Divan üyeleri bu işten rahatsız.  ’Ne var bu Divan’da diyorlar. Neden 4 aday var. Hanginize oy vereceğiz, hepiniz tanıdık. Bölünme ve küskünlük olacak. Neden yönetime aday olmuyorsunuz’ diye soruyorlar. Gayet haklılar ben Divan Başkanlığı ile bitirmeyeceğim. İstenmeyen durumlar ortaya çıkması durumunda veya bana ihtiyaç olması durumunda neresi olursa olsun tutacağım. Bu soruların cevabını vermeleri lazım. Kriter budur. Haklı şikayetler çeşitli şekilde karşıma geldi. 4 tane aday 40 tane Divan üyesi bunları da seçmek problem değil mi. mücadele o kadar farklı boyutlara gidiyor ki. Divan üyeleri bu şikayetlerinde haklı. Bir seçilme kaygısı taşımıyorum. İyi durumdayım bu duruma yaklaşamayan adaylarımız var. 

"BU KAVGANIN İÇİNDE BEN YOKUM"

Dolayısıyla yapacak bişey kaldı. Bu adaletsiz, tatsız sürecin içinde olmamak. Adaylıktan çekiliyorum demiyorum.ben bir yol açıyorum.ben bu yarışın içinde olmuyorum. Diğer adaylara söylüyorum. bana bakın bir ders olsun. ben Divan üyelerine sorumluğum gereği görevimi yapıyorum.Divan Başkanlığı yakışlan şekle dönüştürmek için ben adım attım onlarda bir adım atsın. Bu yarışı yarış olmaktan çıkarıyorum. Bu kavganın içinde yokum. Ben bir çözüm önerisi sunuyorum. Eylem yapıyorum. Bu kavganın içinde yokum. 

Haberleri olsun yöntemimi belirledim. Onlarda bir adım atsın ya bir başkası ya da kendilerinden birilerini seçsinler. Trabzonspor’a yakışan şekilde Divan Başkanını seçelim. En güçlü olduğum noktada bunu söyleyip fikre anlam katmak istiyorum.

TRABZONSPOR BAŞKANLIĞINA ADAY MI OLACAK?

Trabzonspor Kulübü Başkanlığına hazırım. Şart koydum önüme ihtiyaç olması durumunda. Kim yapıyorsa ona destek verelim. Ertuğrul Doğan iyi yapıyorsa destek olacağız. Trabzonspor konusunda bilinmezlik yok. Dirayet cesaret ve otorite eksikliği var. 2 kişi bağırdı mı gidip manavdan alır gibi oyuncu alıp geliyor. Trabzonspor’un transferi 1 yıl araştırma gerektirir. Başkan adayı ‘olurum’ diyorum. ‘Olcağım’ demek için şartlar oluşma gerekiyor. Yarın giderse bir hazırlık var mı diyorum. Benim kafamda bir formül var. Bu formül tek başına 5 kişiyle 10 kişiyle uygulanabilir formül değil. Hepimiz bu formülün etrafında birleşmek durumunda kalacağız. Trabzonspor ciddi problemlerle yüzleşecektir. Buna hazırlık yapmak gerekiyor. Divan Başkanlığı olmadı sıralama belli.

"TRANSFER YAPILMAMASINI DOĞRU BULUYORUM"

Enis Destan'a Verilen Ceza Açıklandı Enis Destan'a Verilen Ceza Açıklandı

Yönetimin transfer yapmamasını doğru buluyorum. Trabzonspor’un özgün yapısı dışında ne zaman hareket etmeye çalışsak kendimizi kaosun içinde bulduk. Uygulama cesaretleri olmayan yönetimler vardır. Bir tane daha Ertuğrul Doğan yok. İnşallah bu duruma gelmez. Mevcut yönetim başladığı işi sonuçlandırsın. Ben Trabzonspor’u destekliyorum. Ertuğrul Doğan’ı kişisel olarak desteklemiyorum. Ya Ertuğrul Doğan olmasaydı ne olacaktı diyorum cevap bulamıyorum. Bu tabloda kendisinin çok ciddi sorumlulukları var. Hesaplaşmanın sonucunda buraya geldi. Son 10 yılda 153 transfer yapılmış. Kaç tanesi işe yaramış. İstikrar diye kavram var.

Editör: Haber TS