SAVUNMADA ÜST ÜSTE SAKATLIKLAR MORAL BOZDU
Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Alanyaspor’u konuk edecek olan Trabzonspor’da sakatlık haberleri üst üste geldi. Sezon başında takıma katılan ve savunmanın vazgeçilmez isimlerinden olan Stefan Savić, ardından kaleci Andre Onana ve şimdi de Arseniy Batagov yaşadıkları sakatlıklarla teknik ekibi zora soktu.
Son antrenmanda yaşadığı sakatlıkla forma giyme ihtimali bulunmayacak duruma gelen Batagov’un, Alanyaspor maçı öncesi teknik heyetin planlarını bozdu. Böylece bordo-mavili ekip, defans hattında bir başka önemli ismi daha kaybetmiş oldu.
SERDAR SAATÇI DA YOK, PLANLAR DEĞİŞTİ
Savunmada Batagov’un yerine Serdar Saatçı’nın düşünülmesi bekleniyordu ancak genç oyuncunun da kas yaralanması yaşadığı öğrenildi. Bu gelişme sonrası savunmadaki seçenekler iyice daraldı. Mevcut tabloda teknik direktör Fatih Tekke’nin, Alanyaspor karşısına Rayan Baniya ve Okay Yokuşlu ikilisiyle çıkması bekleniyor.
Baniya'nın hava toplarındaki üstünlüğü, Okay’ın ise oyun kurulumundaki becerisiyle savunmaya denge getirmesi planlanıyor. Ancak iki oyuncunun da asıl pozisyonları dışında forma giyecek olması, maç öncesi ciddi bir risk oluşturuyor.

ALANYASPOR MAÇI HAZIRLIKLARI TAMAMLANIYOR
Trabzonspor, Alanyaspor karşılaşması öncesi hazırlıklarını Fatih Tekke yönetiminde sürdürüyor. Bordo-mavililer, antrenmanlara teknik ısınma ile başlarken, 5’e 2 top kapma çalışması ve çift kale maçla günü tamamladı.
Karadeniz temsilcisi, bugünkü son antrenmanın ardından kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.
FATİH TEKKE’DEN TARAFTARA MESAJ: “HİKAYENİN BAŞINI KAÇIRMAYIN”
Trabzonspor Kulübü, Alanyaspor maçı öncesi taraftarlara özel bir çağrı yaptı. Teknik direktör Fatih Tekke’nin açıklamalarına yer verilen videolu paylaşımda, “Hikayenin başını kimse kaçırmasın!” mesajı öne çıkarıldı. Tekke, videoda şu ifadeleri kullandı:
❝Bu gelecekte bence filmin, hikayenin başını kimse kaçırmasın. Pozitif, pozitif, pozitif... o yüzden bam bam bam❞
Bu çağrının ardından taraftarların bilet satışlarına yoğun ilgi gösterdiği ve Medical Park Stadyumu’nda yüksek katılım beklendiği bildirildi.
TEKNİK EKİP PLANLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİYOR
Üst üste gelen sakatlıklar sonrası teknik direktör Fatih Tekke ve ekibi, kadro planlamasını yeniden şekillendirme sürecine girdi. Özellikle savunmada yaşanan eksiklikler nedeniyle maç günü son taktik planlamanın maç öncesi yapılacağı öğrenildi.





