OKAY YOKUŞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Trabzonspor’un 32 yaşındaki orta saha oyuncusu Okay Yokuşlu, uzun süredir devam eden sağlık problemleri hakkında açıklama yaptı.
Geçen sezonun son bölümünde aldığı sürelerin önemli ölçüde azalmasının ardından tedavi sürecine giren deneyimli futbolcu, 2026-2027 sezonunda henüz resmi bir karşılaşmada forma giyemedi.
Okay, sahaya dönmek için yaz boyunca çalışmasına rağmen ağrılarının tekrarladığını ve bugün operasyon geçirdiğini açıkladı.
GEÇEN SEZON 22 LİG MAÇINDA OYNADI
Okay Yokuşlu, 2025-2026 sezonunda Trabzonspor formasıyla Süper Lig’de 22 karşılaşmada görev aldı.
Bu maçların 10’una ilk 11’de başlayan tecrübeli orta saha, yaklaşık 883 dakika sahada kaldı ve 1 gol kaydetti.
Sezonun son bölümünde ise forma süresi ciddi şekilde azaldı. Okay; Kayserispor karşısında 14, Fenerbahçe ve Rizespor maçlarında 1’er, Galatasaray karşısında 2 ve Başakşehir karşısında 8 dakika sahada kaldı.

“HER DÖNDÜĞÜMDE AYNI SORUNLAR TEKRAR ORTAYA ÇIKTI”
Okay Yokuşlu, sağlık problemiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Geçen sezondan itibaren başlayan şiddetli ağrılarım beni uzun süredir sahadan alıkoydu. Belki daha önce durmalıydım, ama o gün onu gerektirdi. Bütün yazı ve sezon başını çalışarak ve tedavilerle geçirmeme rağmen halen daha maalesef sahaya dönemedim. Her döndüğümde aynı sorunlar tekrar ortaya çıktı.”
SAHALARDAN UZAK KALMAK ZORLADI
Deneyimli futbolcu, takım arkadaşlarını dışarıdan izlemenin kendisi için kolay olmadığını da dile getirdi.
“Sevdiğin işi yapamamak, belirsizlik, arkadaşların sahada mücadele ederken onları dışarıdan izlemek, onların yanında olup aynı hedef için savaşmak isterken, tam olarak ne zaman iyileşeceğini bilememek, kolay şeyler değil. Hem kulüp için hem de benim için kolay değil, bir de hayatında önemli bir yeri olan, sevdiğin kulüp içinse”
dedi.
MÜCADELEYE DEVAM EDECEK
Okay Yokuşlu, kariyerinin bu döneminde yaşadığı belirsizliklere rağmen mücadele etmeyi bırakmayacağını vurguladı.
“Sonucunun ne olacağını bilmeden, kariyerimin ilerlemiş bir kısmında, hala belirsizlikler devam ederken, acıya son verip bırakmak istediğim anlar olmasına rağmen, mücadeleye devam ediyorum. Belki de tek bildiğim bu”
ifadelerini kullandı.
OPERASYON SONRASI İLK MESAJ
Trabzonsporlu futbolcu, bugün geçirdiği operasyonun ardından destek verenlere teşekkür etti.
“Bugün bir operasyon geçirdim. Sevgilerini ve desteklerini hissettiren herkese teşekkürler. Umarım en kısa zamanda görüşmek üzere”
sözleriyle açıklamasını tamamladı.
Okay Yokuşlu’nun bordo mavili kulüple olan sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor.




