2022 Dünya Kupası'na katılamayan ülkelerden birisi olan Slovakya, hazırlık maçında Güney Amerika temsilcisi Şili ile karşı karşıya geldi. Şili karşısında Slovakya Milli Takımı'nda maça ilk 11'de başlayan Trabzonspor’un yıldız orta sahası Marek Hamsik ise milli takım formasıyla son kez sahaya çıktı. Marek Hamsik binlerce kişinin alkışları ve gözyaşlarıyla milli takıma veda etti.

MAREK HAMSİK: BENİM İÇİN HER ZAMAN BÜYÜK BİR GURUR OLDU

35 yaşındaki yıldız futbolcu Marek Hamsik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Ülkem adına mücadele etmek benim için her zaman büyük bir gurur oldu’’ ifadelerini kullandı.

HEYKELİ DİKİLECEK

2007 yılından bu yana Slovakya milli takım formasını giyen Marek Hamsik milli takım formasına en çok oynayan ve en çok gol atan oyuncu olarak veda etti.

Milli takım formasıyla 136 maça çıkan Marek Hamsik, 26 gol 20 asistlik performans sergileyerek adını tarihe yazdırdı.

Slovakya Futbol Federasyonu’nun Marek Hamsik’in heykeli için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

Yeni yıl ile birlikte Marek Hamsik’i Slovakya’ya davet etmeyi planlayan Slovakya Futbol Federasyonu tören ile heykelin açılışını gerçekleştirecek.

TRABZONSPOR İLE ŞAMPİYONLUK YAŞADI!

2021 yılında IFK Göteborg takımından Trabzonspor’a transfer edilen Marek Hamsik gösterdiği performans ile bordo mavili takımı şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında geldi. Marek Hamsik'in Trabzonspor ile sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Editör: Hasan Yılmaz