Torku Arena'da Trabzonspor'u 3-0 mağlup edip zirvedeki yerini koruyan Beşiktaş, Mustafa Pektemek ve Demba Ba'yı kaybetti.

Torku Arena'da Trabzonspor'u 3-0 mağlup edip zirvedeki yerini koruyan Beşiktaş, Mustafa Pektemek ve Demba Ba'yı kaybetti. Siyah-Beyazlılar'ın iki forveti de Essaid Belkalem’le girdikleri mücadelelerde sakatlandılar. Belkalem, ilk yarıda Demba Ba'nın sağ ayağına bastı. Ayağındaki 2. parmağı kırılan Senegalli forvet, ikinci yarıda yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. Ama 26 yaşındaki golcü de Belkalem ile talihsiz bir olay yaşadı.

Mustafa Pektemek, 70. dakikada hava topunda Belkalem ile çarpıştı. Yüzün kanlar içinde yerde kalan Beşiktaş'ın golcüsü, hemen hastaneye kaldırıldı. Mustafa, 4 saat süren ameliyat geçirdi. MR'ı çekilen Demba Ba'nın da 2 hafta sahalardan uzak kalacağın açıklandı… Bu haberlerden sonra Beşiktaşlı taraftarlar, Belkalem'e ateş püskürdü. Siyah-Beyazlı taraftarlar, sosyal medya üzerinden 25 yaşındaki stopere çok ağır eleştirilerde bulundular.

Taraftarlar, Belkalem'in twitter hesabına binlerce tweet attı. "Sen futbolcu değilsin", "Demba Ba'yı sakatlayan Belkalem faikdir", "Ahirette iki elimiz yakamızda Belkalem", "Takımda forvet bırakmadın Belkalem" tweetleri atan taraftarlar öfkelerini belli ettiler… Bir taraftar ise "Belkalem bu kadar bedduadan sona düz yolda yürüyemez" tweeti atarak ilginç bir tespitte bulundu.

CEZAYİRLİ ÜZÜNTÜLÜ

Yaşanan sakatlıkların ardından pozisyonları izleyen ve rakip oyuncuların durumunu öğrenen Belkalem adeta yıkıldı. Mustafa Pektemek ile görüştürülüp geçmiş olsun dileklerini iletmek istediğini söyleyen Cezayirli stoper, kesinlikle kasti bir hareketinin olmadığını vurguladı.

Belkalem, "Normal bir hava topuydu ve Mustafa’yla çarpıştık. Burnunun ve elmacık kemiğinin kırıldığını sonradan öğrendim. İnanın çok üzgünüm. Benim de kafamda dikişler var. Maç anında her şey olabiliyor. Dediğim gibi çok üzgünüm. Kendisine acil şifalar diliyorum ve bir an evvel sahalara dönmesini temenni ediyorum."
Editör: TE Bilişim