Ligin ilk yarısında Trabzonspor’un çektiği 12 şut direkte patladı… bu şutların sadece 3 tanesi Bursaspor maçındaydı. Bordo-mavililerin direkte patlayan iki topu ise daha sonra golle sonuçlandı.

1-0 kazanılan Bursaspor, 2-1 kazanılan Sivasspor, 6-1 kaybedilen Akhisar maçlarındaki direkler dışında bordo-mavililerin direkten dönün 5 şutu karşılaşmaların direkt kaderlerini etkiledi.

3-2 kaybedilen Göztepe maçında Uğur’un direkten kafası gol olsa 1 puan, 2-2 biten Başakşehir maçında Yusuf’un direkten dönen topu gol olsa 1 değil 3 puan, 4-3 kaybedilen Alanya maçında Sosa’nın direkten dönen topu ağlara gitse 1 puan, 1-0 kaybedilen Malatya maçında Mustafa Akbaş’ın direkten dönen topu gol olsa 1 puan ve son olarak, son olarak 1-1 biten Karabük maçında Sosa’nın serbest atışı direkte patlamayıp gol olsa bordo-mavililerin hanesine 3 puan daha yazılacaktı.

Ligin ilk devresini 29 puanla 7’nci bitiren Trabzonspor, biraz şansı olsa ve 5 maçta direklere takılmaz ve 7 puan daha alırdı. Bu da bordo-mavililerin ligin ilk yarısını 36 puanla Başakşehir’in üzerinde tamamlaması anlamına gelirdi.

İşte hayati 5 maç

Karabük-Sosa (1-1)

Malatya-Akbaş (0-1)

Alanyaspor-Sosa (3-4)

Başakşehir-Yusuf (2-2)

Göztepe-Uğur (2-3)

Trabzonspor'un umut veren istatistikleri

Trabzonspor’da Rıza Çalımbay’ın gelmesiyle pek çok şey iyiye gitmeye başladı… bunlar istatistiklere de yansıdı. Belki de en etkileyicisi Trabzonspor’un 28 golle akan oyunda en fazla gol atan takım olması. Ayrıca, geriye düştüğü 9 maçın 3’ünü de kazanması Trabzonspor’un hanesinde ikici yarı öncesinde önemli bir detay. Bordo-mavililer 11 puanla geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım.  Ayrıca maçların ilk 15 dakikalarında 6 gol atan Trabzonspor, bu alanda da lig lideri.

Trabzonspor'un yüzde 42.4'ü Burak Yılmaz

Arda Turan’ın olduğu gibi Burak Yılmaz’ın da Trabzonspor’a gelişi tepki görmüştü… son günlerde Muharrem Usta ve Burak Yılmaz, Arda için çalışırken kral Trabzonspor için ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Burak attığı 14 golle Trabzonspor'a tek başına 11 puan kazandırdı. Bu sezon Trabzonspor'un ligde topladığı 29 puanın yüzde 38'i ve attığı 33 golün yüzde 42.4'ü Burak Yılmaz'dan geldi.

Editör: TE Bilişim