Bu haftaki konuğumuz Çalımcı lakabıyla bilinen İskender Günen, Ömer Karakaş sordu İskender Günen cevapladı.

İskender Günen nasıl bir futbolcuydu?

Ben futbolu çok seviyordum o dönemde iyi ki Trabzonspor’u tercih etmişim bana o kadar çok şey kattı ki bunu anlatamam Trabzon’da futbol oynarken müthiş zevk alıyordum. Her maçı kazanma arzusu beni çok etkiliyordu özellikle de İstanbul takımları ile oynadığımız her maçı kazanmak için elimden geleni yapıyordum arkadaşlarımda bana çalımcı İskender derlerdi.

Hocam o dönemi bize anlatırmısınız?

Tabi ki bizler o zaman Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyazıcı ile çalışmış şanslı oyunculardık çamurlu sahalarda top oynardık ama mutluyduk. Bizim zamanımızda inanmak vardı, sevda vardı şimdi tamamen paraya odaklı oynanıyor futbol eskiden futbol halkın sporuydu şimdi ise zenginlerin oyunu maalesef o yüzden hep o dönemde olmak isterdim.

 Futbolculuk hayatınızda Unutamadığınız maç hangisiydi?

Bu soruyu sormanıza gerek yoktu ben hiçbir maçı unutamam her maçı içimde yaşardım o kadar heyecan duyardım ki maç ayırmak benim için neredeyse imkansız ama sizin için İnter maçı diyeyim o zamanın en iyi takımlarından bir tanesiydi ve biz o takımı yenmeyi başarmıştık.

Hocam bu kadar kupayı kazanmanın formülü neydi?

Bak şöyle anlatayım o zaman herkes Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı tutuyor ve konuşuyordu bizlerde neden bir devrim yapmayalım o kupalar Trabzon’a neden gelmesin inancı hakimdi. İnanırmısın biz o dönem sakatlandığımız zaman bile iğne ile maçlara çıkardık o maç kazanılacaksa her şeyi göze alırdık şimdi ki futbolcularda maalesef yok Trabzonspor o zaman 10 yılda 6 şampiyonluk almış sayısız kupaları da müzesine getirdi.

Geçen sezon Trabzonspor şampiyon olunca duygularınız nasıldı?

Trabzonspor bizim yaşam biçimimiz bizler onunla yatıyoruz onunla kalkıyoruz şampiyon olduğundaki mutluluğumu anlatamam ama ben bu şampiyonluğu bekliyordum Abdullah Avcı geldikten sonra takım hızla yükselmeye başladı. Geçen sezon Covid19 olmasaydı Trabzonspor şampiyon olacaktı taraftar yasağının gelmesi ve Obi Mikel’in gitmesi ile şampiyonluğu kaybetti işte o zaman dedim ki bu takım şampiyon olacak ve oldukta

Peki hocam Trabzonspor taraftarına ne mesaj vermek istersiniz?

Ben buradan taraftara söyleyeceğim tek şey Trabzonspor’a ve Abdullah Avcı’ya sahip çıksınlar takım oyuncu olarak değişime uğradı ve her takımda olduğu gibi bizde de aksaklıklar olabilir ama bakın ilk sıradaki takımla aramızda 5 puan fark var birde ilk haftalar senin en öneli oyuncun Hamşik sakattı sonrasında ise Visca ve Dorukhan’da sakatlandı şimdi önümüzde milli ara olacak bence takım toparlayacak ve ara transferler ile şampiyonluğun en büyük adayı olacaktır. Ayrıca sosyal medya’da hocanın sistemini eleştirenler görüyorum kardeşim bu takım bu sistemle şampiyon oldu sabredin ve bekleyin.