Trabzonspor’un 56. Kuruluş Yıl Dönümü bugün yapılan etkinliklerle kutlanıyor. Bordo – mavililerin kuruluş yıl dönümü dolayasıyla ilk etkinlik Meydan Parkı’nda yapıldı.

Meydan Parkı’nda, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hami Mandıralı,  bordo  mavililerin eski ve yeni yöneticilerinin yanı sıra, üst - alt yaş kategorilerinde bir çok sporcu katıldı. 

Tören ilk olarak çelenk sunma töreni ile başlarken ardından da İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

f36b36ff-64a0-4b6e-9ce8-a8c77678f3dd

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise özetle şu ifadeleri kullandı: 

Toprak sahada başlayan şanlı yolculuğumuz 56 yaşında. Kökeni 1900’lü yıllara dayanan tertemiz hikayemiz… Trabzonspor’umuz mazisine onlarca başarı ekleyerek bugünlere geldi. 

Tarihte ilken şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyan, hatta bunu 8 kez taçlandıran kulübün bir çok konuda önder ve örnek oluşturmuştur.  Trabzonspor’umuz bugün Türkiye ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca taraftara sahiptir… 

bu eşsiz ailenin ferdi olmaktan, bu değerli camiayı temsilen başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. TFF 1959 yılı öncesine dair şampiyonlukların incelenmesi için komisyon oluşturuldu. 

Bizler komisyona dair itirazlarımızı gündeme taşıdık.  Sadece İstanbul, İzmir Ankara takımları arasında yapılmış bölgesel ligin esas alınmasına karşı çıktık. 
Mahalli ligler esas alınarak karar verilecek olursa, belirlenen tarihlerden önce mahalli liglerde mücadele eden kurucu kulüplerimizin 20 şampiyonluğunun tescil edilmesini federasyona bildirdik. 

Bu konuyla ilgili bütün belgelerimizi avukatlarımız araçlarını ile hazırlıyoruz, komisyona başvurumuz önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz. 

Bir kulüp üzerinde komisyon oluşturulmasının adaletle olmayacağını ilgili yerlere ilettik. 

Yolculuğumuzun sonunda yeni şampiyonluklara ulaşacağımızdan, yeni kupalar kazanacağımızdan asla şüphe duymuyorum. Trabzonspor varsa, her zaman umut vardır, her zaman başarı vardır 
Kimse umutsuzluğa kapılmasın.