Savunma oyuncusu Thomas Meunier Trabzonspor ile yoluna devam ediyor. Peki, Thomas Meunier kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Abdullah Avcı'nın Karagümrük Maçı Öncesi Sözleri Abdullah Avcı'nın Karagümrük Maçı Öncesi Sözleri

Trabzon’a getirilen ve sağlık kontrollerinin ardından Trabzonspor ile resmi sözleşme imzalayacak olan Belçikalı yıldız Thomas Meunier, Trabzonspor’un iyi bir takım olduğunu ve burada hep birlikte başarıya ulaşacaklarını düşündüğünü ifade etti.

Thomas Meunier kimdir?

12 Eylül 1991 tarihinde Sainte-Ode, Belçika'da dünyaya gelmiştir. 33 yaşında Belçikalı milli futbolcu 1.90 metre boyundadır. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da defans mevkisinde forma giyen futbolcu, Trabzonspor'a transfer olmuştur.

Profesyonel kariyerine 2009 yılında Virton kulübünde başlayan milli futbolcu, Club Brugge, Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund takımlarında forma giymiştir.

Altyapı kariyerine 1996 yılında RUS Saint-Ode takımında başlayan Thomas Meunier, RUS Givry, R. Standard de Liège ve Virton altyapısında yetişmiştir.

Sağ bek ve defans hattı oyuncusu Bundesliga'dan Türkiye Süper Lig'e transfer olarak gündem olmuştur. Güncel piyasa değeri 2.5 milyon Euro'dur. Dortmund ile sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecektir.

2020-21 sezonunda PSG'den Borussia Dortmund'a transfer olan savunma oyuncusu, bu sezon Bundesliga'da 8 maçta forma giymiştir.