Yapay zeka Google Bard’a göre Trabzon ilinin en değerli ilçesi bulundu! İşte, adım adım verilerle kentin her bakımdan en iyi ilçesi…

Karadeniz'in incisi Trabzon tüm ilçeleriyle yerli ve yabancı turisti mest eder. Her yıl milyonlarca turist ağırlayan tarihi ve kültürel değerleri yüksek, doğal güzellikleri nefes kesen bu şehrin en değerli ilçesi yıllardır tartışma konusuydu. Bu tartışmaya bir yapay zeka uygulaması son verdi.

Trabzon'un en değerli ilçesi Google Bard uygulaması tarafından tespit edildi. İşte o ilçe ve en değerli ilçe seçilmesinin sebepleri!

YAPAY ZEKAYA GÖRE TRABZON’UN EN DEĞERLİ İLÇESİ

Trabzon'un merkez ilçesi olan Ortahisar, yapay zekaya göre kentin en değerli ilçesidir. Ayasofya Müzesi, Yeni Cuma Camii, Küçük Ayvasıl Kilisesi, Kızlar Manastırı, Atatürk Köşkü ve Trabzon Kalesi gibi kentin en önemli tarihi yapılarının yer aldığı; kültür, tarih ve turistik değerleri en zengin ilçedir.

Ticaret ve sanayi alanında da kentin ileri gelen ilçesi yine Ortahisar'dır. En büyük alışveriş merkezleri, sanayi tesisleri, iş yerleri Ortahisar ilçesinde yer alır.

Coğrafi konumu itibariyle ilçeye ulaşım pek çok koldan sağlanabilmekte, Trabzon'un tam kalbinde konumlanmakta, ulaşım ve iletişim ağlarını kapsamaktadır.

Ortahisar ilçesinin en değerli ilçe olarak değerlendirilmesinde ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi, doğal, beşeri gibi faktörler rol oynamaktadır. İlçenin altyapı hizmetleri, yaşamsal imkanları ve gelişme potansiyeli de bu kriterler arasındadır.