Trabzon'un Köprübaşı ilçesindeki bir noktada yer alan tabela, insanları şaşırtıyor. Çifteköprü Mahallesi, Güneşli Mahallesi Yaylalar tabelaları...

Köprübaşı'ndaki bir mahallenin ortasında duran bu tabela, insanlara yönünü şaşırtıyor. Tabelayı görenler hayretler içinde kalıp ne yöne gideceğini şaşırıyor. Mahalle sakinlerinden Mürsel Kaya, Çifteköprü Mahallesi'ne iki yoldan da gidildiğini ifade etti. Ancak yine de bu tabelada Çifteköprü Mahallesi için sağ ve sola yerleştirilen oklar kafaları karıştırıyor. Üstelik tabelada bir de Çifteköprü Mah Yaylalar ve Güneşli Mahallesi Yaylalar diye iki ayrı yön daha gösteriliyor.

Mahalle sakini Mustafa Öztürk ise, Çifteköprü'nün çift mahalle olduğunu belirtti. Mahalle, biri alt, biri üst kısımdan oluşuyor. Dışarıdan gelenler yolu şaşırıyor. Çevre sakinleri de onlara yolu tarif ediyor. Her gün en az 10 kişiye yolu tarif ettiklerini söyleyen çevre sakinleri, Çifteköprü'ye iki yönden de gidildiğini ifade etti.

Yani tabela hatalı değil. Üst yolda kesişen nokta sizi yine Çifteköprü Mahallesi'ne götürüyür. Yolu tabelaya göre gidip adresi bulamayıp geri dönenler de çok oluyor. Buranın yerlileri ise yabancıları yolu tekrar tekrar tarif ediyor. Yol, 2-3 kilometre yukarıda birleşiyor.