Sol bek sorununu Filip Novak ile çözen Tabzonspor'da imzalar bugün atılıyor. FC Midtjylland ile kısa sürede önemli bir performans göstererek bitime 7 hafta kala şampiyonluğun en güçlü adayları arasına girmekte büyük katkı veren Filip Novak'ın eski takım arkadaşı Rilwan Hassan Gazete Damga'dan Burak Zihni'ye konuştu.

Bu sezon başında adı Konyaspor ile anılmasına rağmen transferi gerçekleşmeyen Nijeryalı oyuncu birkaç kulüple temas halinde olduğunu belirterek ikisinin şu an ağır bastığını ve Novak'tan sonra Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı. Müslüman olduğunu da belirterek İslam'ın benimsendiği bir ülkede oynamaktan mutluluk duyacağını dile getirdi.

İyi bir fırsat çıktı
Novak'ın kulübün en önemli futbolcularından biri olduğuna dikkat çeken Hassan; 'Takımın lideriydi. Sahada arkanızda onun gibi bir oyuncu olduğunu hissetmeniz size güven veriyor. Geçen sezon en iyi oyuncumuzdu ve bizim için büyük bir kayıp oldu. Ancak önüne sunulan şartlar ve Avrupa'nın daha çok tanınan bir kulübünde forma giyme fırsatı onun cezbediciydi. Umarım orada da başarısını sürdürür.' dedi.

Celtic imdada yetişti
Novak'ın boşluğunu dolduramadıkları takdirde şampiyonluk mücadelesinde yara alacaklarını da dile getiren Nijeryalı oyuncu; 'Novak takımdan ayrılmadan önce uzun süre düşünüldü. Yerine gelebilecek oyuncunun aynı kalitede olması gerekiyorki bizi ligdeki zirve yarışından koparmamalı. Celtic eski oyuncumuz olan Erik Sviatchenko'yu bize kiraladı. Bu da takıma olumlu bir katkı sağladı' ifadelerini kullandı.

Zamana dikkat eder
Novak'ı hayatında gördüğü en iyi karakterlerden biri olarak tanımlayan Afrikalı futbolcu; 'Uzun zamandır bu takımda forma giyiyorum. Birçok oyuncuyla oynama fırsatı buldum ama Novak gibisini az görmüşümdür. Kendisi önemli bir dost benim için. Sakin ve disiplinli. Çok çalışır. Her zaman antrenmana zamanında gelir ve her konuda dakiktir. Tembelliği sevmez. Gol konusunda da becerili ve bize de çok katkısı oldu' sözleriyle açıklamalarını tamamaladı.