Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Demirören, milli takımdaki silah olayı ile ilgili basını suçlarken, şike dosyasının ise kendileri açısından kapandığını söyledi. UEFA'nın verdiği cezalara hiç bir şey diyemeyen Demirören, kendileri neden ceza vermediğine ise açıklık getiremedi. 

Demirören, "Süreç bizim açımızdan kapandı. Ben UEFA, FIFA'dan bir ceza beklemiyorum. Biz kurullar olarak kararlarını verdik, bitti. Fenerbahçe Kulübü ceza aldı ve bu sene bitiyor o da. Kulüpler ceza aldı, kişiler almadı. Alırlar, almazlar bilmiyorum. İlk gün 8 takım, milli takım gitmeyecek deniyordu. Her şey dendi. Tabii ki bir dosya kapanmadıysa, her şey ortaya çıkabilir. Ama bizim görüş açımızdan bir şey yok. Hukuken baktığınızda özerk kurullar karar verdiği için, her şey bitmiştir" dedi. 

Resmen şikenin üstünü kapatmak için hareket eden Demirören'in bu açıklamaları ise Trabzonsporlu taraftarları ister istemez kızdırdı. 

HAKEM HATALARI
"Yönetimlerin ortalama görev süresi 2 sene bizde. nasıl başarı sağlayacaksınız. Dünyanın önemli liglerinde de o kadar hakem hataları görüyoruz ki... Bir gelişim var. Hafta sonu bir maçta hata yaptı diye Cüneyt Çakır'ın hatasını kimse inkar edemez. Buradaki puanların da Avrupa'da değeri var. Bizim dönemimizde hakemlerimiz Avrupa'da çok maç yönetiyor seviyeye geldi. Artık yarı profesyonelliği getiriyoruz hakemlikte. Maaşları arttırdık. Ama Avrupa ile kıyasla yine düşük kazanıyorlar. Onun için rakamı biraz yükselttik. Bunu yaparken, sadece federasyondan değil, kulüplerden de pay aldığımız için fazla arttıramıyoruz. Türkiye'de kulüp başkanları seçimle geliyor, seçimle gitmeli, federasyon başkanı da aynı sene. Bu anlayışa gelmezsek, bir turnuvaya katılırız, çok iyi; sonra senelerce bekleriz."

"HAKEMLER BEKLENEN NOKTADA DEĞİL"
"Hakem hataları oldu ve bazı hakemlerimizin seviyeleri beklenen noktada değil. Ama toplanacaktır. Genç hakemleri getiriyoruz ve görev veriyoruz. Hakemlerimiz birkaç hata dışında başarılı. 6 hakem uygulaması başarılı oldu. Yüzde 70'e yakın hatalar azaldı. Haftada 1-2 kere Zekeriya bey ile kahve içerim. Ben maçın hakemini maç başlayınca açıklarım. Tek bir şey söyledim, kim ne açıklarsa açıklasın; nereye kim uygunsa onu vereceksiniz."
Editör: TE Bilişim