Rusya'nın karasal bölgelerinden güney enlemlere doğru yola çıkan Tulpar soğuk hava dalgasının Türkiye'ye uğrayıp uğramayacağı merak ediliyor. Meteoroloji, 13 Şubat gecesi hava sıcaklığının düşeceğini duyurdu. Bunun yanında Balkanlardan gelmesi beklenen yeni soğuk hava dalgasının etkisi de yurdun büyük bir kesiminde hissedilecek. İstanbul'da devam eden fırtına pek çok ilçeyi olumsuz etkiledi. Ağaçlar ve çatılar uçtu. Tulpar Fırtınası bu hafta sonu görülebilir mi?

Tulpar Fırtınası her sene Rusya başta olmak üzere Balkan ülkelerinde görülüyor. Mevsim normallerinin altındaki havalarla bağdaştırılan bu fırtına, ender görülen çok kuvvetli soğukları barındırıyor.

Tulpar Fırtınası Türkiye'ye Uğrayacak mı?

Fırtınanın rotası henüz tam olarak kesinleşmedi. İlk ihtimale göre, soğuk hava dalgasının çıkış noktası Balkanlar ve oradan İtalya çevresinde çoğalarak artabilir. Bu ihtimalde Tulpar Fırtınası'nın ülkemizi pas geçmesi bekleniyor.

Diğer ihtimal ise, fırtınanın tüm gücüyle Türkiye'yi esir alması olarak açıklandı. Bu durumda çoğu şehir kar altında kalacaktır. Kar kalınlığı artarken yeni bir soğuk hava rekoru kırılabilir. Tulpar Fırtınası'nın Türkiye'de yaşanma olasılığı %60 olarak tespit edildi. 10 Şubat'ta Doğu Avrupa'da görülmesi beklenen yeni soğuk hava dalgasının bize uğrama ihtimali olan gün 13 Şubat Cumartesi.

Editör: TE Bilişim