Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir lise yakınında meydana gelen ve 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Olayın ardından gözaltına alınan 15 yaşındaki H.O.’nun ilk ifadesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında sabah saatlerinde meydana gelen olayda H.O.’nun av tüfeğiyle ateş açması sonucu yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 öğrenci yaralandı. Şüpheli, olaydan yaklaşık iki saat sonra ekipler tarafından yakalandı.
ŞÜPHELİNİN İLK İFADESİNİN AYRINTILARI
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan H.O.’nun, olayın terör amacı taşımadığını söylediği aktarıldı.
15 yaşındaki şüphelinin, bir gün önce yaşanan bir “kız meselesi” ile akran zorbalığını gerekçe gösterdiği ve aralarında husumet bulunduğunu öne sürdüğü öğrencileri hedef aldığını anlattığı belirtildi.
Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İKİ ÖĞRENCİNİN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Saldırıda yaralanan öğrenciler Turgutlu’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yaralılardan 16 yaşındaki I.O. ile B.S.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü, öğrencilerden birinin ise entübe edildiği aktarıldı. Diğer öğrencilerin tedavilerinin de hastanelerde devam ettiği belirtildi.
Olayın ardından okulda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.
AİLE ÜYELERİ DE GÖZALTINA ALINDI
Yürütülen soruşturma kapsamında H.O.’nun annesi, babası ve dedesi de gözaltına alındı.
Olayda kullanılan pompalı tüfeğin şüphelinin dedesi adına kayıtlı olduğu belirlendi. Silaha şüphelinin nasıl ulaştığının da soruşturma kapsamında incelendiği belirtiliyor.
ÜÇ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Olayın ardından Millî Eğitim Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Süreci araştırmak üzere üç müfettiş görevlendirildi.
Okul çevresindeki güvenlik önlemleri ve olay sırasında görevli personelin tutumuna ilişkin iddiaların da incelendiği bildirildi.
Turgutlu Sulh Ceza Hâkimliğinin 22 Eylül 2026 tarihli kararıyla olaya ilişkin yayın yasağı getirildiği duyuruldu.




