Mart ayında dikkat çeken projeleriyle uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e katılan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Fuara 4 projesiyle katılan Ordu, Cannes'da Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Melet Park, Çikolata Park, Ünye Limanı Ordu Giresun Havalimanı projelerini tanıttı. MIPIM'de yabancı yatırımcıdan büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Kayak tesisimizin işletmesi için görüşmelerimiz oldu. Otel zincirleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa ve Körfez'den istekli gruplar var" dedi.


MİLYAR $'LIK YATIRIM BEKLİYORUZ
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Arap yatırımcıların şehre yatırım yapmaya hevesli olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, Suudi bir yatırımcıyla görüştüklerini belirterek, "Arap yatırımcılar yaylalarımızdan çok etkilendi. Bize, 'Burası cennet' dediler ve 100 dönümlük yer istediler. Yaylalarımıza golf sahası ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi kurmak istiyorlar. 100 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyorlar" dedi. Balkanlıoğlu, "Bizde 40 kilometre düz alan var. Kışın kayak, yazın golf olur. Ancak Hazine'ye ait yerlere yatırım yapılabilmesi için vasfının değişmesi gerekiyor. Biz bunu valilik olarak yapabiliyoruz. Ama yatırımcıya satış, tahsis gibi izinler başbakanlık iznine bağlı. Yatırımın başlaması için bu aşamaların geçilmesi gerekiyor. Milyar dolarlık yatırım bekliyoruz" diye konuştu.

OTEL DEĞİL, EV İSTİYORLAR
Son 1 yılda yeni havalimanı ve tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle kentin ziyaretçi sayısının yüzde 41 oranında arttığını belirten Balkanlıoğlu, "1 yılda turist sayımız 300 binden 480 binlere çıktı. 1 yıl içinde 100 bin civarında Arap turist bekliyoruz" dedi. Başkan Yılmaz ise "Kente 5 yıldızlı oteller de geliyor. Ama Araplar otel yerine kalabalık aileleriyle birlikte konaklayabilecekleri, buranın ruhunu yansıtan evlerde kalmak istiyorlar. Bu doğrultuda da yatırımlarımız var" diye konuştu.

TURİZM GELİRİMİZ SADECE 20 MİLYON TL
Trab zon'un turizm gelirinin 1 milyar TL, Ordu'nun ise 20 milyon TL olduğunu ifade eden Yılmaz, "Biz bu pastayı paylaşmak değil, büyütmek istiyoruz. Yeni destinasyonlar hedefledik. Trabzon'a sadece Suudi Arabistan'dan turist geliyorsa biz tüm Arap ülkelerine yönelik çalışıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim