Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi ve heyeti, Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı'yı makamında ziyaret ederek, iki ülke arasındaki potansiyel yatırım olanaklarını değerlendirdi. Toplantıya inşaat ve bağlı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları da katılarak fikirlerini beyan etti.

Dolar ve Euro Zirveden Geri Döndü! Gözler Enflasyon Rakamlarında Dolar ve Euro Zirveden Geri Döndü! Gözler Enflasyon Rakamlarında

Büyükelçi Bağcı, Türk mallarına Azerbaycan'da büyük bir ilginin ve alakanın olduğunu dile getirerek Türk firmalarının bunu bir avantaja çevirmesi gerektiğini vurguladı. Bakü'de gerçekleşen ziyarette TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Trabzonlu iş insanları, Azerbaycan'daki yatırım olanakları ve iş dünyasına dair diğer konuları enine boyuna görüştü.

Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçisi Bağcı, "Trabzon'un inşaat konusunda tecrübeli iş adamları için önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

Bakü ve Karabağ'da işgalden kurtulan yerlerde kentsel dönüşüm başlayacağını ve bu bölgelerde inşaat işlerinin artacağını belirten Bağcı, Trabzonlu iş insanlarının burada baraj, konut, sulama kanalları gibi ihtiyaçları karşılayabileceğinden bahsetti.

Azerbaycan Büyükelçimiz, ülkedeki ticaretimizin geliştiğini söyleyerek, 2028 hedefinin 10 milyar dolarlık yatırım olduğunu aktardı. Türkiye için ticaretin olumlu yönde ilerlediğini, Azerbaycan pazarında her malın alıcısının olduğunu da sözlerine ekledi.

Trabzon sağlık turizmi konusunda da kapasite artırarak iki ülke arasındaki sağlık turizmi ve diğer sektörlerdeki iş birliklerini pekiştirmek için hazır.

Trabzon iş dünyasının Azerbaycan pazarını önemsediğini belirten Çelebi, sağlık turizmi ve inşaat firmalarıyla iki ülke arasındaki ticareti pekiştirmek için harekete geçtiklerinden bahsetti. Azerbaycan'da madenlerin işletilmesi için Türk şirketlerinin de devreye girebileceğini söyleyen TTSO Başkanı Çelebi, bu fırsatları Büyükelçi ile detaylı bir şekilde görüştü.

Başkan Çelebi, Büyükelçiye ziyaretin anısına plaket takdim etti.

Editör: Didem Bektaş