Diyetisyenliğin bireyin besin ve enerji ihtiyaçlarını hesaplayan sağlıklı beslenme programı çizen bir alan olduğunu söyleyen Diyetisyen Heval Koçak, kronik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavilerini düzenlediğin, sporcuların artan ihtiyaçlarının doğru besin grupları ile karşılanmasını sağladığını dile getirdi. Özellikle son 6-7 yıl içerisinde sağlık kuruluşları dışında, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi bazı kuruluşların da diyetisyen istihdamı olduğunu belirterek devam eden Heval Koçak, “Bunun en önemli nedenlerinden biri de obezitedir. Obezitenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğu konusunda farkındalık oluşturulmalı ve kamuoyunun obezite ile mücadelesi konusunda bilgilendirme faaliyetleriyle daha çok desteklenmelidir. 2022 yıllı verilerine göre: Türkiye, obozite konusunda dünya sıralamasında ilkler arasında. Avrupa’da ise ilk sırada yer almaktadır” diyerek belirti.

Obezite Nedir? - Yeni Hayat Tıp Merkezi

Obezitenin artık toplumsal bir halk sorunu olduğunu ve bu hastalığın hastanelerde diyet polikliniklerinde hizmet verdiklerini aktaran Heval Koçak, “Hastalarımız ilk başvuruyu hekimlerin Diyet polikliniğine yönlendirilmesiyle birlikte hastalarımız bize başvurabilirler. Polikliniğimizde, kilo almak isteyen hastalarımız, kronik hastalıkları olan hastalarımızın başvuruları sonrası tıbbi beslenme tedavilerini düzenliyoruz” şeklinde açıklamada bulunup bitirdi.

Obezite Bir Hastalık Mıdır? Obezite Sebepleri Nelerdir? - Sağlık, Kültür ve  Spor Daire Başkanlığı - Üsküdar Üniversitesi