Son Süper Lig şampiyonu ve son Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa maçı benzerine az rastlanacak bir biçimde sonlandı.

Fenerbahçe U19'la geldi, sahadan çekildi
Daha önce maçın 90 dakika oynanmayacağını açıklayan Fenerbahçe, Galatasaray'ın golüyle oyunun durmasıyla ile beraber sahadan çekildi. Sarı-Lacivertliler'in tamamen soyunma odasına gitmesiyle hakem Volkan Bayarslan da içeri girdi ve maç tatil edildi.


Galatasaray ilk dakikadan golü buldu
Karşılaşmanın başlaması ile rakibine yüklenen Galatasaray, Arjantinli golcü Mauro Icardi'nin 1. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.


İspanyol gazetesinden Fenerbahçe'ye manşet
Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçında sahadan çekilmesini manşete taşıyan dünyaca ünlü İspanyol gazetesi Marca, "Türkiye'de skandal: Fenerbahçe protesto için bir dakika sonra Süper Kupa'dan çekildi" ifadelerini kullandı.


İngilizler Fenerbahçe'nin kararını manşete taşıdı
İngiliz gaztesi Mirror ise yaşanan hadise için "Galatasaray, Fenerbahçe'nin U19'larla maça başlayıp sahayı terk etmesinden bir dakika sonra Türkiye Süper Kupa'yı kazandı" ifadelerini kullandı.


"Fenerbahçe'e TFF'yi protesto etmek için sahadan çekildi"
Bir diğer İngiliz gazetesi The Sun iseFenerbahçe'nin Süper Kupa maçında saha çekilmesiyle ilgisini "Fenerbahçeli futbolcular protesto amacıyla sahayı terk etti. Bu hareket Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto amaçlıydı." ifadeleriyle okuyucularına aktardı.

 

İstanbul ekibi Fenerbahçe, Türkiye'yi dünyaya rezil etmeye devam ediyor.

Türkiye dün bir kez daha Fenerbahçe'nin baş aktör olduğu bir organizasyonda dünyaya rezil oldu.

Trabzonspor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında tribünleri tahrik etmek için provokasyonlar yağan ve başarılı olan İstanbul ekibi, daha sonra sahaya giren taraftarlar ile kavga etmişti.

Yaşanan olayların baş aktörü olan fenerbahçeli futbolcular ise sarı lacivertli camiada kahraman ilan edilmişlerdi.

Ümit Sağır TÜFAD Trabzon Şubesi Başkan Adaylığını Açıkladı Ümit Sağır TÜFAD Trabzon Şubesi Başkan Adaylığını Açıkladı

Bu olaydan mağduriyet devşiren İstanbul ekibi bir rezilliğe de dün akşam ŞanlıUrfa'da oynanan Süper Kupa maçında imza attı.


Fenrbahçe, Galatasaray ile oynadığı karşılaşmada 1. dakikada gol yiyince sahadan çekildi.

Bu hareket dünya basınında yer aldı ve Türkiye bir kez daha sarı lacivert bir utanç yaşadı.

İşte yaşanan olayların dünya basınındaki yansımaları:

SPORT1 (ALMANYA)

"Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan Türkiye Süper Kupası, tam bir komediye dönüşüyor! Fenerbahçe, U19 takımıyla mücadele edip maç 1 dakika sonra yarıda kalıyor"

HLN (BELÇİKA)

"Galatasaray, Türkiye Süper Kupası'nı tuhaf bir şekilde kazandı. Mauro Icardi, bir dakika dolmadan Galatasaray'ı öne geçirdi ve ardından Fenerbahçe, güneşteki kar gibi kayboldu. Fenerbahçe'de işlerin sarpa sardığını söylemek hafif kalır. Türkiye Futbol Federasyonu hedef alınıyor"

LANCE (BREZİLYA)


"Fenerbahçe, bir klasik olan Galatasaray derbisinde protesto için sahayı terk etti"

L'EQUIPE (FRANSA)

"Fenerbahçe, U19 oyuncularını Türkiye Süper Kupası'nın finalinde Galatasaray'a karşı bir dakikalığına sahaya sürdü"

AD (HOLLANDA)

"Sürreal Süper Kupa: Fenerbahçe'nin genç takımı protesto için sahayı terk ederken Galatasaray kutlama yapıyor"

EXPRESS (İNGİLTERE)

"Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupası'nın finalinde alışılmadık bir protesto sergiledi"

MIRROR (İNGİLTERE)

"Galatasaray, Fenerbahçe'nin U19'ları başlatıp sahayı terk etmesiyle birlikte bir dakika sonra Türkiye Süper Kupası'nı kazandı"

DAILY STAR (İNGİLTERE)

"Fenerbahçeli oyuncular, Galatasaray ile oynadıkları Türkiye Süper Kupası'nın final karşılaşmasının henüz birinci dakikasında sahayı terk ederek ilginç bir protesto gösterisi sergiledi"

THE SUN (İNGİLTERE)

"Fenerbahçe, iki dakika sonra sahadan çekildi ve ezeli rakibi Galatasaray ile oynadığı Türkiye Süper Kupa'nın finalinden hükmen mağlubiyetle ayrıldı"

SPORTbible (İNGİLTERE)

"Türkiye'de kaos. Fenerbahçe, final için U19 takımını sahaya sürdü ve maçın henüz 50. saniyesinde gol yedikten sonra sahayı terk etti"

SportMediaset (İTALYA)

"Fenerbahçe sahadan ayrılıyor, Galatasaray şampiyon"

MARCA (İSPANYA)

"Türkiye'de skandal: Fenerbahçe, protesto için bir dakika sonra Süper Kupa'yı terk etti. Galatasaray, daha oynamadan Süper Kupa şampiyonu ilan edildi ama Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçmişlerdi bile"

20minutos (İSPANYA)

"Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupası'nın finaline yedek takımla çıkıyor ve... Bir dakika sonra protesto amaçlı sahayı terk ediyor"

SUPERDEPORTE (İSPANYA)

"Türk takımı, maçı U19 oyuncularıyla oynadı ve iki dakika sonra hakemler ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun kötü muamelesini protesto etmek için sahayı terk etti"

Editör: Haber TS