Türkiye'nin çevre festivali 'ÇEVREFEST' Ankara'da başladı. İşte, festival programı, yapılacak etkinlikler, tarihler ve diğer detaylar!

4 gün sürecek 'ÇEVREFEST' festivalinde her yaştan insana hitap eden söyleşiler, atölyeler, çevre temalı kitap fuarı yer alıyor.

Türkiye'nin çevre festivali 6 Haziran Perşembe günü başkent Ankara'da çevre, sıfır atık ve yenilenebilir enerji projelerine vurgu yapan 70 stantla başladı.

ÇEVREFEST çevre festivali, Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenleniyor ve Türk uluslararası haber ajansı Anadolu, küresel iletişim ortağı olarak hareket ediyor.

Festivalde söyleşiler, atölyeler ve her yaştan insana hitap eden çevre temalı bir kitap fuarı yer alıyor.

"Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla kapılarını açan 4 gün sürecek festival, Pazar günü sona erecek.

39 belediye, 13 özel sektör firması, 5 dernek, 9 üniversite ve çeşitli bakanlıkların çevre, sıfır atık ve yenilenebilir enerji konularında kurdukları stantlarda ziyaretçilere bilgilendirme yapılıyor.

Hurda araba parçalarından yapılan maket robot ile atık kartonlardan Ankara Kalesi ve çevresinin minyatür maketi festivalin ilgi çekici yerleri arasında yer alıyor.

ÇEVREFEST ayrıca, Yunan deniz ve deprem tanrısı Poseidon'un atık plastik şişe kapakları, balık ağları ve inşaat demirlerinden yapılmış heykeli de deniz kirliliğine dikkat çekiyor.