Dünya geçtiğimiz yıl ile birlikte çok zor zamanlar yaşadı; özellikle pandemi olarak genel bir ad verilen korona virüs hastalığı insanların yaşamını çok sıkıntılı günlerle birleştirdi. Ülkemiz de dünyanın genel olarak etkilendiği bu hastalıktan kaçma şansına sahip olmadı. Ülkemiz için çok geniş bir ağa zarar veren bu hastalıktan eğitimde sert bir şekilde etkilendi. Geçen yıl mart ayı ile birlikte eğitime verilen ara başlamış oldu, o günden sonra bir hafta tatil yapar tekrar okulumuza döneriz diye düşünen genç arkadaşlarımız hala okullarına kavuşamadı. Son yapılan açıklama ile birlikte uzaktan eğitim için son tarih 15 Şubat olarak açıklandı, yani bu tarihten sonra uzaktan eğitim yerini yüz yüze eğitime bırakacak.

Üniversiteler de açılacak mı?

Daha önce yüz yüze eğitime başlangıç yapılmış fakat üniversiteler uzaktan eğitime devam etmişti. Son yapılan açıklamalarla birlikte herkes aynı konuyu konuşmaya başladı üniversiteler bu sefere açılacak mı? Hastalığın genel gidişatı ülkeler için hala büyük risk taşımaya devam etse de bazı ülkeler hastalığı bitirmeyi başardı. Türkiye’de hastalıkla mücadele konusunda çok başarılı ülkelerden biri olarak ön plana çıktı. Son günlerde çok fazla test sayılarına rağmen hastalık 3 haneli rakamlara geldi ki bu genel test sayılarına göre ulaşılmış en umut verici rakamlar. Sayın cumhurbaşkanımız yaptığı açıklama ile yasakların kademeli olarak kalkacağını açıklarken bu da yine umut veren açıklamalardan biri oldu.

Üniversiteler de açılacaktır

Gidişat bu şekilde devam ederse okul öğrencileri evlerine kavuşacaklardır. Bu kadar büyük bir mücadele ile birlikte okullar tam olarak olmasa bile yüz yüze eğitime geçecektir. Üniversitelerin açılmasında ki gecikmenin asıl kaynağı yurtların korona servisi olarak kullanılmasıdır. Okulların tam olarak açılması için en büyük gerekçe yurtların hastalardan boşaltılıp asıl sahipleri olan öğrencilerin konaklayacağı şekilde dizayn etmektir. Şimdi herkesin gözü 15 Şubat için yapılacak açıklamadadır.

Editör: TE Bilişim