AirPods Pro 2 kulaklıklar USB-C portuna sahip olacak. Peki, AirPods Pro 2 özellikleri neler, tasarımı nasıl, ne zaman çıkış yapacak?

Geçtiğimiz birkaç yılda Apple, USB-C'ye geçiş yapması için dünya çapındaki yasa koyucuların artan baskısı altındaydı. Şirketin ekosistemi, uzun süredir gücünün önemli bir kaynağı olan Lightning limanı tarafından tanımlanıyor.

Apple, pek çok iPhone modelinde Lightning portu yerine USB C portuna geçiş yaptı. Şimdi de sırada meşhur kulaklığı AirPods Pro 2 var.

AirPods Pro 2'nin USB-C ile çıkış yapması bekleniyor. 2023'ün ikinci ve üçüncü çeyreğinde yeni kulaklık modelinin toplu sevkiyatları gerçekleşecek. Apple hayranları bu habere oldukça sevindi.

AirPods 2 ve 3'ün USB-C modelleri olmayabilir, sadece premium AirPods Pro 2 modelinde USB C bağlantı noktası yer alacak.

Şirket, en azından anlaşılır bir şekilde eski cihazlarını değiştirmeyecek. Apple cihazlarının çoğu zaten USB-C'ye geçti ve bu yılki iPhone 15 serisinin nihayet endüstri standardını benimseyeceği söyleniyor.

Bu geçişe rağmen, Apple'ın kullanıcıları belirli özelliklere erişmek için özel USB-C kabloları kullanmaya zorlama girişiminde bulunabileceğine dair işaretler var. Ancak bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz belli değil. Aksesuarlar, Apple'ın kârının ana kaynağı olmasa da, Apple ekosistemidir. Lightning bağlantı noktasının günleri sayılı ve Apple kablosuz bir geleceğe bakarken, şimdilik USB-C ile mücadele etmek zorunda kalacak.

Editör: Didem Bektaş