Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı siyah beyazlı takım 3-2 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 45+2. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal, 54. dakikada Salih Uçan VE 90+4. dakikada Al-Musrati kaydetti. Trabzonspor'un golleri 13. dakikada Paul Onuachu ve 89. dakikada Pepe'den geldi.

11. KEZ KUPAYI KAZANDI!

Türkiye Kupası'nı en son 2020-2021 sezonunda kazanan siyah-beyazlı ekip, tarihinde 11. kez bu başarıya ulaşmış oldu.

Trabzonspor, 1 Süper Lig, 2 Süper Kupa şampiyonluğu kazandığı teknik direktör Abdullah Avcı idaresinde ilk kez bu kulvarda mutlu sona ulaşmayı hedeflese de istediğini yapamadı.

Kupaya 5. turdan başlayan siyah-beyazlı ekip, sırasıyla Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü'nü eleyerek finale gelmişti.

Bordo-mavili ekip ise 4. turdan girdiği organizasyonda Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük'ü eleyerek finalist olmuştu.

AVRUPA'YA PLAY-OFF'TAN KATILACAK

Kupayı kazanan Beşiktaş, Avrupa Ligi'ne Play-Off Turu'ndan katılacak. Ligde 3'üncü sırayı garantileyen Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne ön eleme turundan katılmayı garantilemişti. 

SERDAR TOPRAKTEPE'NİN TERCİHLERİ

Beşiktaş'ta teknik sorumlu Serdar Topraktepe, Süper Lig'in 37'nci haftasında 2-2 berabere biten Hatayspor maçının 11'inde 7 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Topraktepe; Ersin Destanoğlu, Tayyip Talha Sanuç, Demir Ege Tıknaz, Chamberlain, Rashica, Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'un yerlerine; Mert Günok, Necip Uysal, Salih Uçan, Gedson, Rashica, Muçi ve Muleka'yı sahaya sürdü.

Kaleyi bir maçlık aranın ardından Mert Günok'a emanet eden Topraktepe, savunma dörtlüsünü; Svensson, Necip Uysal, Colley ve Masuaku'dan oluşturdu. Orta alanda Al-Musrati, Salih Uçan ve Gedson'u sahaya süren Topraktepe, hücum hattının sağında Ghezzzal, solunda ise Muçi'yi görevlendirdi. Serdar Topraktepe'nin gol yollarındaki tercihi ise Muleka oldu.

Beşiktaş şu 11 ile sahada yer aldı: "Mert Günok - Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson, Ghezzal, Muçi, Muleka."

GHEZZAL İKİ MAÇ SONRA 11'DE

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığını atlatan Rachid Ghezzal, 2 maç sonra 11'de görev aldı.

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle Alanyaspor ve Hatayspor maçlarında görev alamayan Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 11'e döndü. Sakatlığını atlatan ve hafta içinde takımla çalışan tecrübeli kanat oyuncusu 2 maçlık aranın ardından formasına kavuştu.

TRABZONSPOR'DA DEĞİŞİKLİK YOK

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'in 37'nci haftasında deplasmanda 1-0 kazanılan Başakşehir FK maçının 11'inde değişikliğe gitmedi.

Kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet eden Avcı, savunma dörtlüsünü; Meunier, Mendy, Denswill ve Eren Elmalı'dan oluşturdu. Orta alanda Berat Özdemir, Umut Güneş'e forma veren tecrübeli teknik adam; hücum hattının sağında Visca, ortasında Bardhi, solunda ise Fountas'ı sahaya sürdü. Avcı'nın gol yollarındaki tercihi ise Onuachu oldu.

Trabzonspor'un Beşiktaş karşısındaki 11'i şöyle: "Uğurcan Çakır- Meunier, Mendy, Denswill, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Umut Güneş, Visca, Bardhi, Fountas, Onuachu."

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesinde iki takım sahaya 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' yazılı pankartla çıkarken; Pençe-Kilit Harekatı operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İki takım da siyah kol bantlarıyla sahada yer aldı.

FİNAL MAÇI KAPALI GİŞE OYNANDI

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde taraftarlar iki takıma ayrılan tribünleri doldururken, müsabaka kapalı gişe oynandı. Mücadele öncesinde tüm biletler tükendi. Öte yandan tribünlere de 50 bin adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VIP tribünlerde şehit ailelerini ağırladı. Ayrıca engelli futbolseverler TFF tarafından kendilerine özel olarak tahsis edilen tribünde maçı izledi.

BAKAN BAK, FİNALİ TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kupa finalini tribünden izledi. Bakan Bak, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş ile Trabzonspor final mücadelesini tribünden takip etti.

MAÇ ÖNCESİ SANATÇILAR SAHNE ALDI

Türkiye Kupası finali öncesinde birçok sanatçı sahne aldı. Sefo ve Norm Ender mücadele öncesinde konser verdi. Pençe-Kilit Harekatı operasyonunda şehit düşen kahraman askerler nedeniyle konserler kısa tutuldu. İlk olarak sahneye çıkan Sefo, parçalarını seslendirdiği sırada tribünlerden ıslık seslerinin yükselmesi dikkat çekti.


İLK ATAK BEŞİKTAŞ'TAN!

Beşiktaş, mücadelenin 5. dakikasında Ernest Muçi ile gole yaklaştı. Ceza sahası içi sol çağrazında topla buluşan Arnavut oyuncu, sağ ayağının içiyle uzak köşeyi düşündü. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

PAUL ONUACHU'YU DURDURAMADILAR!

Trabzonspor, mücadelenin 13. dakikasında Paul Onuachu'nun şık golüyle 1-0 öne geçti. Eren Elmalı'nın pasında iyi bir vücut çalımıyla Necip'i ekarte eden başarılı futbolcu, yaklaşık 50 metre top sürdükten sonra karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi.


UĞURCAN GOLE İZİN VERMEDİ

Beşiktaş, Onuachu'nun golüne Muleka ile yanıt vermek istedi ama Uğurcan Çakır, gole izin vermedi. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Muleka, yerden sert vurdu. Uğurcan geçit vermedi.

Gol sonrası baskısını artıran Beşiktaş, üst üste bulduğu pozisyonlarla Trabzonspor kalesini bir hayli zorladı.

Mücadelenin 26. dakikasında Omar Colley, net fırsattan yararlanamadı. Rachid Ghezzal'in sağdan kullandığı köşe vuruşuna arka direkte Omar dokundu ama bu top üstten auta gitti.


UĞURCAN ÇAKIR KALESİNDE DEVLEŞTİ!

Trabzonspor, golün ardından kalesinde pozisyonlar görse de Uğurcan Çakır, Beşiktaş'a geçit vermedi. 33. dakikada ceza sahası sol çaprazında topu alan Gedson, rakibinden sıyrılıp yakın köşeye sert vurdu. Uğurcan yerden gelen topu ayağıyla son anda çeldi.

BEŞİKTAŞ PENALTIYLA EŞİTLİĞİ YAKALADI
Beşiktaş, 45+1. dakikada penaltı kazandı. Siyah beyazlı takımda Salih Uçan'ın soldan ceza sahasına yaptığı ortaya Bardhi, eliyle müdahale etti. Hakem Ali Şansalan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Rachid Ghezzal, kalecinin sağından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve oyuncular soyunma odasına eşitlikle girdi.

BEŞİKTAŞ 1-0'DAN GERİ DÖNDÜ!

Beşiktaş, finalde Salih Uçan'ın 54. dakikada attığı golle 2-1 öne geçti. Sol çaprazda sırtı kaleye dönük bir pozisyonda topla buluşan Jackson Muleka, döner dönmez ön direğe ortasını yaptı. O bölgede iyi yükselen Salih Uçan, düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

ONUACHU NET FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Trabzonspor, 62. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı. Eren Elmalı'nın soldan ortasına Visca kafayı vurdu, top üst direkten döndü. Dönen topu Onuachu tamamlamak istedi ama Mert Günok yarım metreden gelen bu topu güçlükle çeldi.

Bu kez Beşiktaş direğe takıldı. Bu pozisyonun ardından Rachid Ghezzal, Eren'den sıyrılıp sağ çaprazdan kaleyi denedi. Meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

ÜST ÜSTE DİREKLER

Trabzonspor'da Edin Visca, 71. dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan şansını denedi ama onun da topu üst direkten oyun alanının dışına gitti.

Son bölümde Trabzonspor beraberlik için yüklense de net bir fırsat yakalayamadı ve mücadele Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada Trabzonspor öne geçmesine rağmen uzatmalarda yediği golle finali 3 - 2 kaybetti. 

CANLI ANLATIM! 

90+4' Beşiktaş öne geçti. 3 - 2 

89' Trabzonspor'da Menuier'in vuruşunda Mert topu çeldi, devamında Pepe tamamladı ve bordo - mavililer durumu 2 - 2'ye getirdi. 

89' GOOOOLL PEPE

75' Beşiktaş4ta sakatlanan Muleka oyundan çıktı Abuobakar oyuna dahil oldu. 

70' Trabzonspor'da Visca'nın vuruşu, Mert'in dokunuşuyla direğe çarppı kornere gitti. Kullanılan korner de Trabzonzporlu oyuncuların vuruşu dışarı gitti. 

69' Trabzonspor'da Berat çıktı, Pepe oyuna dahil oldu. 

54' Trabzonspor'da Trezeguet oyuna girdi. 

Trabzonspor'un Forma Tanıtımı Büyük Beğeni Topladı Trabzonspor'un Forma Tanıtımı Büyük Beğeni Topladı

54' Gol Salih Uçan - Beşiktaş 2 - 1 öne geçti. 

53' Trabzonspor'da Meunier sarı kart gördü. 

46' ikinci yarı başladı! 

45' Beşiktaş beraberliği sağladı. 

45' Beşiktaş Penaltı kazandı. 

45' Hakem 1 dakika uzatma verdi. 

40' Beşiktaş'ta kazanılan serbest vuruşta Ghezzal'ın vuruşu üstten dışarı çıktı. 

34' Beşiktaş'ta Gedson, ceza sahasına girip vurdu. Uğurcan, ayağıyla çok kritikb ir kurtarışa imza attı. Pozisyon çok zordu... 

32' Beşiktaş tehlikeli geldi. Ceza sahasına yerden yapılan ortada Uğurcan yatarak topu 2 hamlede aldı. 

16' BEŞİKTAŞ'TA TEHLİKELİ GELDİ. MULEKA'NIN VURUŞUNDA UĞURCAN ÇOK KRİTİK BİR KURTARIŞA İMZA ATTI. 

14' TRABZONSPOR'DA ONUACHU, ORTA SAHADAN ALDIĞI TOPTA RAKİPLERİNİ ÇALIMLAYARAK YARI SAHAYI KAT ETTİ. ARDINDAN CEZA SAHASINA GİRDİ. BURADA DA 2 DEFANSIN YANINDAN VURUŞUNU YAPTI. MERT'İN ÜZERİNDEN TOPU AĞLARA GÖNDERDİ. 

14' GOOOOOLL ONUACHU

8' Trabzonspor atağında Bardhi orta şut karışımı ceza sahasına topu gönderdi, Mert topu kontrol etti. 

6' Beşiktaş tehlikeli geldi. Muci'nin vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

1 Maç başladı! 

Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Trabzonspor arasında bu akşam İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Trabzonspor'un 11'i belli oldu

Uğurcan - Meunier, Mendy, Denswil, Eren - Berat, Umut - Visca, Bardhi, Fountas - Onuachu

YEDEKLER: MUHAMMET TAHA TEPE, BANİYA, FERNANDEZ, UMUT BOZOK, KEREM ŞEN, NİCOLAS PEPE, TREZEGUET, MEHMET CAN, ARİF BOŞLUK, ORSİC

Beşiktaş'ın ilk 11'ibelli oldu

 Mert, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih, Gedson, Ghezzal, Muci, Muleka.

Editör: Hasan Yılmaz