Uzman Öğretmenlik sınav giriş yerleri ne zaman, nereden açıklanacak? İşte, Uzman Öğretmenlik sınav giriş belgesi sorgulama ekranı!

MEB 2022 Uzman öğretmenlik sınavına girecek olan adaylar tarafından sorgulanan, sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi ne zaman, nereden yayınlanacak? Sorgulama nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Uzman Öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Uzman öğretmenlik sınav giriş belgesi 14 Kasım 2022 Pazartesi gününden itibaren erişime açılacak.

Binlerce adayın katılacağı öğretmenlik sınavı Türkiye'nin her ilinde düzenlenecek. 2022 Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik yazılı sınavı, 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek. Henüz giriş belgeleri yayınlanmadı. Ancak bugün içinde odsgm.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanması bekleniyor.

Yazılı sınavın sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak. Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlere 4 Ocak 2023 tarihinde verilecek. Uzman Öğretmenler eğitimlere oba.gov.tr üzerinden MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile katılabilecek.

Editör: Didem Bektaş