Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Vahid Halihodzic, bugün 2 yıllığına kendisini bordo-mavili renklere bağlayan imzayı attı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyen Halilhodzic, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

ADAMLIĞIMIZIN GEREKEĞİ
Toplantıda ilk olarak ise Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu açıklama yaptı. Hacıosmanoğlu, “Vahid hoca ile Dünya Kupasından önce anlaşmıştık. Dünya Kupasından sonra bu süreçte Trabzonspor’un kadrosunu oluştururken istişare halindeydik. Tabi herkes, Dünya Kupasında ki başarıdan sonra aldığı tekliflerden dolayı Trabzon’a gelip gelmeyecek mi diye en son çoğunluk olarak gelmeyeceği yönünde kanaat oluşmuştu. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 

Çünkü dostluklar, dostluğa verilen değerler günümüzde önemini yitirdiği bir ortamda bizim ona inancımız her zaman sonsuzdur. Tekrar bizi onurlandırdı. Çünkü bizim dünyada ilişkilerin maddiyat üzerine kurulduğu düzende, bizim teklifimizin 2-3 katı teklifleri reddederek buraya gelmesi sporun dışında insanlık adına örnek davranış olarak algılanması lazım. Bunlarda bizim Türkçe tabirimizin gereği adamlığımızın gereği olduğunu düşünüyorum” dedi.

BİZDEN DAHA FAZLA MADDİYAT VERİLDİ
Halilhodzic ile gönül bağının çok eskilere dayandığını kaydeden Hacıosmanoğlu, “Trabzonspor’da uzun yıllar kurulması gereken sistemini kurup, kalıcı başarıları kendisi yakalaması için biz de ona gerekli desteği verirsek Trabzonspor’da köklü değişimin ve sportif yapılanmanın karşılığını hep beraber alırız.  Her türlü amacın para kazanmak olduğu dünyamızda, bizden daha güçlü takımların daha fazla maddiyat vermelerine rağmen bizi tercih etti” diye konuştu.

VAHİD HALİLHODZİC'İN AÇIKLAMALARI;


VİCDANIM RAHAT OLMAYACAKTI
Trabzonspor’un yeni Teknik Patronu Vahid Halilhodzic ise, “8 sene önce burada 10 ay kadar çalıştım ve o gün İbrahim başkana bir sözüm vardı. Dünya Kupasından sonra bir takım kişisel düşüncelere sahip oldum. İbrahim başkana yalan söyleyemezdim. Çünkü kendisine söz vermiştim. Bir çok teklif aldığım doğru. Eğer başka yere gitmiş olsaydım, kendi vicdanım rahat olmayacaktı. Yalan söylemiş olacaktım. Kendim için en mantıklı kararı aldım. Bu da Trabzonspor’a gelmekti. İyi bir iş çıkarmaya geldim. Ve tabi ki Trabzonspor’un başarılar kazanması için geldim.  Çalışmaktan hiçbir şekilde korkmuyorum.  Ben kendi açımdan üzerime düşen yapmam gereken her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.  Trabzon’un iyi bir sezon geçirmesi için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım” dedi.

ÇILGINCA PARALAR TEKLİF EDİLDİ
Konuşmaların ardından ise soru bölümüne geçildi. Halilhodzic, dünyanın bir çok kulübünden teklif aldığı ve hattı Monaco’dan 5 milyon Euroluk bir teklif aldığı sorusuna, “Bir çok telif aldım. Yani gerek Avrupa gerekse Avrupa’nın bir çok milli takımından çalışma teklifi geldi. Hatta Amerika’dan bile teklif geldi. Bunlar hakkında konuşmak istemiyorum. Şimdi artık Trabzonspor’a geldim ve Trabzonspor için çalışmak istiyorum. Hiç  kimse bana bu konuyla ilgili bir tavırda bulunmadı. Ben gelmek istedim. Bu benim kararım. Bir çok kulüpten yerden teklif almak gurur verici. İnsanın hoşuna gidiyor. Bunu inkar etmeyeceğim. Şuandan itibaren tek endişem Trabzonspor’un başarılı olması için bütün ilgimi odağımı Trabzonspor’a vereceğim. Hatta teklif ettikleri rakamlarla ilgili çılgınca rakamlar olduğunu söyleyebilirim. Ama benim İbrahim başkana verdiğim söz paranın çok ötesinde” dedi.

HALİLHODZİC İÇİN TRABZONSPOR’A TAZMİNAT TEKLİF EDİLDİ
Monaco’nın 5 milyon Euro teklif edip etmediği ilgili Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’da bu konuda kulübe de tazminat tekliflerinin geldiğini söyledi. Başkan Hacıosmanoğlu, “Tazminatını ödeyelim diye bize de teklifte bulundular. Ciddi rakamlar biz de bunları kabul etmedik” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ DAHA FAZLA PARA TEKLİF ETTİ
Trabzonspor’a ilk gelişinin tamamen bir tesadüf olduğunu hattı o dönem Beşiktaş’ın kendisine Trabzonspor’dan daha fazla para teklif ettiğini kaydeden Halilhodzic, “Trabzon’a ilk geldiğim zaman, ‘tamamen bir tesadüftü. Fransa’ya olabildiğince çabuk bir şekilde terk etmek istiyordum. O dönem benimle ilk temasa geçen kulüp Trabzonspor’du. Hatta bununla ilgili Trabzonspor ile ilk temasa geçtiğimde, Beşiktaş o dönemde bana Trabzonspor’un teklif ettiğinin 2 katını yapmıştı.

BU ŞEKİLDE ÇALIŞAN ÇILGIN DELİ BİR İNSANIM
Ama ben sözümü vermiştim. Bu şekilde çalışan belki de deli, çılgın insan benimdir. Bu benim. Benim çalışma tarzım bu. Bu sefer tekrar geldim. Bu gelişimde de İbrahim Başkan ile görüştüm. Görüşmelerimizde başarılı sonuçlar almayı sağlayacak bir takım oluşturmamız gerektiği konusunda mutabıkız. Geçen seneden daha başarılı sonuçlar alacak olan bir takım yaratmaya çalışacağız. Belki Şampiyonlar Liginde oynamaya başarılı sonuçlar almaya çalışacağız. Ama benim başarmak istediğim kazanma hırsım bunların çok üzerinde. Bu tabi ki her zaman bana bağlı olan bir şey değil. İyi bir takım oluşturmaya çalışacağız. Bu oluşturacağımız takım İstanbul’da ki 3 takım ile rekabet edecek düzeyde ki bir takım. Başarıp başaramayacağımızı zaman gösterecek” dedi.

SADECE PARAYI DÜŞÜNDÜĞÜM GÜN FUTBOLU BIRAKIRIM
“8 yıl önce bir maçta ‘Para almaya gidiyorlar, topun beşine gitmiyorlar” demişti. Agresifliği devam edecek mi?” sorusuna Halilhodzic, şu şekilde yanıt verdi: 
 “Futbola hayranım futbola aşığım. Futbol bana çok şey verdi. Bugün başka yerde çok daha fazla para kazanabilirdim. Ben bugün zengin insansam bunu futbola borçluyum. Antrenmana geldiğim her gün büyük bir mutluluk ve hırsla kazanma azmi ile yani çalışacağım son güne kadar böyle olur. Ama eğer futbol açısından hırsımı kaybettiğim sadece parayı düşündüğüm gün o gün futbolu bırakacağım. İyi bir şekilde yaşamak için yeterince param var. Benim için para her şey değil. Ama içimde yaşadığımız toplumda ne yazık ki paranın getirdiği güç hepimizi sarmış durumda. Bunu kabullenmemiz gerekiyor. Ama tabi ki çalıştırdığımız oyunculara tabi ki çalışma azmi çalışma disiplini özveri, bunların hepsi bize daha sonra ki zamanda başarıyı parayı getirecektir. Oyunculara sürekli söyleyeceğimiz konular bunlar. Şunu da biliyorum ki, benim gibi düşünen çok az sayıda antrenör ve oyuncu var.

İBRAHİM BAŞKAN’A BU KONUDA İHANET EDEMEM
Halilhodzic, “dünya kupasında harcadığı enerjiden dolayı Trabzonspor’a enerjiniz var mı?” sorusuna, 
“Cezayir, futbola bağlı bir ülke değil. Ama şunu da söylemek gerekir ki Cezayir halkı Trabzon halkı gibi futbolu seven bir ülke. Çok iyi hazırlandık çok iyi çalıştık. Dünya kupasında da gördüğünüz gibi. Son dünya kupasında Şampiyon olan takımı neredeyse mağlup edebilirdim. Elimizden kaçırdık. Ama bugün Trabzon’a geldik. Bugün Trabzon’da yeni bir kazanma azmimiz yeni bir hırsımız var. Sporda ve futbolda sadece yukarda kalanlar zirvede kalanlar ilgilendirir. Vasat veya vasatın altında ki performanslar beni ilgilendirmiyor. Zirvede kalmak için çok çalışmak lazım. Büyük rekabet içinde çalışmak lazım. Benim için kazanma hırsı hiçbir şekilde azalmış değil. Hala yüksek şekilde kazanma azmim var. Dostum İbrahim Başkan'a bu konuda asla ihanet edemem. Ama tabi ki başarılı olacak mıyız kazanacak mıyız? Şuan bilemiyorum. Ama  şüpheniz, endişeniz olmasın Trabzonspor’da yapacak çok şeyimiz var” dedi.

TÜRKİYE’NİN DÜNYA KUPASINDA OLMAMASI ANORMAL BİR DURUM
Halilhodzic, Trabzonspor’u daha önce izleyip izlemediğine ise “Size çok açıklıkla ve dürüstçe söyleyeceğim. Türk futbolunu çok izleyemedim. Bir parça Trabzonspor’u izledim. Bu benim kişisel fikrim. Türkiye’nin dünya kupasında olmaması normal bir şey değil. Gerek antrenörlerin gerekse futbol yöneticilerinin ciddi şekilde sorgulaması gerektiğini düşünüyorum. Her dünya kupasına Türkiye’nin katılabilmesi azım. Bu yine benim kişisel fikrim. Bazı kulüp yöneticileri hemen sonuca başarıya gitmek istiyorlar. Bazı kulüp yöneticileri kariyerinin sonlarına gelmiş bazı futbolculara inanılmaz paralar veriyorlar. Bu benim için izlenmesi gereken politika değil. Özellikle İstanbul’dan ki 3 büyük kulüp için. Bu 3 büyük kulübün ekonomik durumu oldukça iyi. Ama ne yazık ki görüyoruz ki bu kadar büyük parasal yatırımlara rağmen Avrupa kupalarında ciddi başarılar kaydetmelerine yeterli olmuyor” diye konuştu.

HEDEFLER SON DERECE YÜKSEK
Trabzonspor’un hangi mevkilere kaç transfer yapacağı ile ilgili soruya da Halilhodzic, “Trabzonspor’un daha önce ki sezonda oynadığı maçlarla ilgili birkaç kaset izledim. Şuan da yeni transfer yapabilmek için oyuncu arayışındayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Çok iyi, yeni ve iyi 3-4 oyuncu olmamız lazım. Tabi ki buraya gelebilecek oyuncular.. Sıkı ve iyi bir çalışma ile iyi bir takım kurabileceğimizi düşünüyorum. Yani bu oluşturacağımız takım kuracağımız takım nasıl bir sonuç alacak hangi pozisyona girecek bunu şimdiden söylemek zor. Ama İbrahim başkanın bizden beklentileri onun hedeflediği hedefler son derece yüksek. Tabi ki Şampiyonlar Liginde oynamamızı istiyor. Dünya kupasından sonra en güzel turnuva Şampiyonlar Ligi. Onu başaracak mıyız bunu söylemek zor. İnsanlara vaatler vermek kolay bir şey. Ben bugün oyuncularıma benim de ulaşmak istediğim hedefleri söyledim. Aynı kazanma hırsının oyuncularda da olması gerektiğini söyledim. Bu noktadan itibaren her kes elinden gayreti göstermek zorunda” dedi.

CEZAYİR’DEN AYRILMAMI İSTEMEDİLER
Cezayir’in dünya kupasında ki performansı ve kendisi hakkında düzenlenen kampanyalarla ilgili de konuşan Halilhodzic, “Cezayir’de yaptığımız başarılardan büyük gurur duyuyorum. Cezayir Milli takımının başına geldiğimizde 11’inci sıradaydı. Şuanda Afrika takımları içinde 1. Sıraya ulaşmış durumda. Ben bu görevi aldığımda FİFA’da 52. Sıradaydı. Şimdi 11. Sıraya geldi. Bu başarının yakalanmasında inanılmaz bir çalışma vardı. Gerek Brezilya olsun gerek Avrupa’nın birçok ülkenin vatandaşları Cezayir milli takımının Dünya Kupasında ki performansını büyük bir keyifle izlediler. Sadece aldığımız sonuçlar değil oyunumuzun kalitesini de oldukça beğendiler. Bunun arkasında 3 yıl boyunca yaptığımız inanılmaz bir çalışma var. Brezilya’dan Cezayir’e döndüğümüz de inanılmaz bir tezahüratla karşılaştık. Bu benim yaşadığım en büyük tatmindi. Bu parayla satın alınabilecek bir şey değil. Paha biçilemez. Tabi ki sonrasında Cezayir Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmelerim oldu. Bu tabi ki her antrenörün hoşuna giden bir şey. Sizin yaptığınız çalışma onlar tarafından takdir ediliyor. Beğeniliyor. Cezayir’in milli takımından ayrılmak hiç kolay olmadı. Benim gitmemi istemediler. Ama ben kararımı almıştım bugün artık Trabzon’dayım. Görmüş olduğunuz üzere bundan 8 yıl önce gelmiştim. Taraftarlar beni unutmamışlar” diye konuştu.

COLMAN VE MALOUDA TAKIMLA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK
Colman ve Malouda’nın takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya Halilhodzic, “Sözünü ettiğiniz arkadaşlar bizlerle çalışmaya başlayacaklar. Geçen sene iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum. Ama hazırlık döneminden sonra onlarla ilgili kararımı almak istiyorum. Öncelikle onlarla biraz konuşmak istiyorum. İyi oyuncular olduğunu biliyorum. Bazı oyuncuların çok iyi oynamadıklarını biliyorum. Belki bazıları da çok iyi tavır ve tutum davranışlar sergilememiş olabilirler. Bu sabah ki toplantıda futbolcularla yaptığımız toplantıda yabancı oyuncularla ilgili bazı hususların altını çizdim. Bugün ki toplantıda kendilerini buraya sadece para kazanmanın yanı sıra sıkı bir şekilde çalışmaya iyi bir şekilde çalışmaya örnek birer insan olmaları gerektiğini kendilerine söyledim. Bunları kabul etmeyen gidebilir” dedi.

ÇILGIN RAKAMLAR VEREMEYİZ
Transferde nasıl bir yol izleneceğini de açıklayan Halilhodzic, “Yeni oyuncularla ilgili olarak da  konuşmak zor. Konuşulan rakamlar inanılmaz düzeylerde. Yani Trabzonspor’un; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin verdiği o çılgın rakamları vermeye imkanı yok. Bu sebepten dolayı transfer sürecini olabildiğince sakin şekilde götürmek lazım. Ama bununla birlikte 3-4 belki de 5 iyi oyuncu almamız gerekiyor. Tabi ki makul fiyatlarla” dedi. 








Editör: TE Bilişim