Van Gölü, son dönemde yağışların yetersizliği sebebiyle kurak günler yaşıyor. Sular çekilince su altı peribacaları ortaya çıktı!

Van Gölü akıl almaz bir doğa olayı ile gündemde. Yağışların az olmasıyla birlikte Göl ve çevresinde sular çekilince, su altı peribacaları ortaya çıktı. Mikrobiyalit tarlalar her geçen gün farklı bölgelerde görünmeye başladı. Bu oluşum, gölde dalış turizmi açısından çok önemli. Su altı peribacalarının ortaya çıkması, kuraklığın en büyük belirtilerinden biri.

Dünyanın en büyük sodalı gölünde iklim değişikliği hat safhada. Kuraklık nedeniyle Van Gölü'nde suların çekilmesiyle Tatvan sahillerinde peribacası da denilen tarlalar oluştu. Bu yapılar her geçen gün Göl çevresindeki sahilde farklı alanlarda görülmeye başlandı.

Van Gölü sahilinde yüzlerce mikrobiyalit peribacalarını andıran görüntüsüyle havadan da görüntülendi. Bu görüntüler görsel bir güzellik sunsa da, aslında kuraklığı tanımlıyor. Van Gölü kıyısındaki İncekaya köyünde yaşanan bu olay vatandaşı da tedirgin ediyor bilim insanlarını da. Kuraklık sebebiyle halk da üzgün.