Ülkemiz son yıllarda atılan adımlar neticesinde mühendislikte ve sanayide çok önemli noktalara gelmiş durumda. Savunma sanayisi başta olmak üzere otomotiv, ölçme cihazları gibi alanlarda da yerli firmalar kendilerini gösteriyor.

Weilo ise ülkemizde hizmet veren ağırlık ölçme cihazları üreten önemli firmalardan birisi oluyor. Firma her türlü kantar, baskül gibi ağırlık ölçebilen cihazları özenle imal ediyor.

Peki bir ağırlık ölçer cihazı veya halk dilinde bilinen ismiyle terazi tercih edilirken dikkat edilecek hususlar nelerdir? Örneğin indikatör veya kantar seçimlerinde hangi hususlara dikkat etmeliyiz gibi soru işaretlerinize değineceğiz.

Bir Ağırlık Ölçerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Bir ağırlık ölçer cihazı farklı kapasitelerdeki yükleri ölçmeye yarayan cihazların genel ismidir. Bu cihazlar sayesinde tarihte de olduğu gibi ağırlığını ölçmek istediğimiz cisimlerin kolaylıkla ölçümlerini yapabiliyoruz.

Peki en iyi indikatör denildiğinde akla gelen Weilo firmasını tercih etmeniz için geçerli sebepler nelerdir? Diğer bir deyişle ağırlık ölçerlerde olması gerekli özellikler nelerdir?

·         Güvenilirlik: Bir ağırlık ölçerin işlevini doğru bir şekilde yerine getiriyor olduğundan emin olmalısınız. Bu anlamda uluslararası sertifika sahibi olmasına ve firmanın müşteri memnuniyetine özen göstermesine dikkat edilmelidir.

·         Doğruluk ve Hassasiyet: Bir ölçüm cihazı kullanıldığı alana göre çok hassas olabilir. Demir-çelik, inşaat, tarım ve daha birçok sektörde ölçüm aletlerinden yararlanırız. Bu durumda bir kantarın veya baskülün doğruluk derecesi yüksek hassasiyeti ise ince olmalıdır.

Laminant Parke Nasıl Döşenir? Laminant Parke Nasıl Döşenir?

Tüm bu hususların dikkat edilerek üretilen baskül ve yüksek kapasiteli kantarları gözlemleyebilmek için https://www.weilo.com.tr/tartim-indikatorleri web sitesini ziyaret edebilirsiniz.