Whatsapp ve benzeri olan her uygulamada hayatımızın her koşulunda yer alan emojiler bizlerin hayatını kolaylaştırmada önemli bir oynuyor. WhatsApp ve benzeri uygulamalarda sık bir şekilde kullanmış olduğumuz emojiler hakkında sizlere doğru anlatımı sağlayabilmek adına bu özel içeriğimizi oluşturduk.

Emoji Nedir?

Emojileri günlük hayatımızda çok sık bir şekilde kullanıyor ve kendimizi ifade etmede emojilerden yardım alıyoruz. Basit bir görünüme sahip olan fakat bizlerin duygularını ve düşüncelerini yazdığımız mesajlara göre çok daha iyi anlatabilen emojileri akıllı telefonlarımızın klavyesinde yer alan emojiler bölümünden kullanabiliriz. İletişim kurmada ve kendimizi daha iyi bir şekilde anlatabilmede bizlere büyük ölçüde yardımcı olan emojiler ilk olarak Japonya’da ortaya çıkmıştır ve Japonya’da yaşayan bir avukat tarafından kullanılmıştır. Japonya’da ‘’emoji’’ olarak telaffuzu olan kelimenin bizim dilimizde de aynı şekilde ‘’emoji’’ olarak kullanıldığı bilinir.

WhatsApp Emoji Anlamları

Karşınızdaki kişiye kendinizi çok daha iyi bir şekilde anlatabilmek, düşüncelerinizi yansıtabilmek ve duygularınızı karşı tarafa aktarabilmek için emojilerin anlamlarını bilmeniz gerekiyor. Her bir emojinin kendine has özelliği bulunuyor ve bu anlamların her birisi sizin neyi ifade etmiş olduğunuzu ortaya çıkartmaktadır.

Emojilerin anlamlarını iyi bir şekilde bildiğinizde ve karşınızdaki kişiye bildiğiniz emojilerle kendinizi daha iyi bir şekilde anlattığınızda karşınızdaki kişiyle olan iletişiminiz çok daha kolay hale gelecek. Sohbetinize çok farklı bir hava katılmış olacaktır. WhatsApp’da çok sık bir şekilde karşılaştığımız ve sık kullandığımız WhatsApp emoji anlamları konusunda yardıma ihtiyacınız varsa aşağıdaki bilgileri kullanabilirsiniz.

·        Gülen yüz emojisi 😊 – En çok kullanılan emojiler listesinde ilk sırada yer alan gülen yüz emojisi karşı tarafa samimiyetinizi gösterebilir.

·        Pembe Yanaklı Gülen Yüz Emojisi 😊 – Eğer bir mesaja olumlu cevap vermek istiyorsanız ve size söyledikleriyle mutlu olduğunuzu göstermek istiyorsanız bu emojiyi kullanabilirsiniz.

·        Şaşı Gözlü Gülen Surat Emojisi 😊 – Yabancılarda ‘’LoL’’ yani kahkaha anlamında kullanılan bu emoji karşınızdaki kişinin söylediği sözlere karşı ne kadar güldüğünüzü anlatmak için kullanılabilir.

·        Terleyen Gülen Surat Emojisi 😅 – Bir şeye hem güldüğünüzü hem de rahatsız olduğunuzu göstermek için bu emojiyi kullanmanız gayet doğru bir hareket olacaktır.

·        Tersten Gülen Yüz Emojisi 🙃 – Kibar bir şekilde yaptığınız şakaların sonuna bu emojiyi kullanmanız sizi daha samimi hale getirecektir.

WhatsApp ve benzeri olan uygulamalarda kullandığınız emojilerin anlamlarını bilerek iletişiminizi çok daha iyi bir hale getirebiliyorsunuz. Bununla birlikte karşınızdaki kişiye duygularınızı, ne demek istediğinizi kolayca ifade edebiliyorsunuz. Eğer emojiler ve anlamları konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa Nasıl Gidilir internet sitesine göz atabilirsiniz.

Editör: Haber TS