WhatsApp'ın zorunlu yeni sözleşmesi için verdiği süre 15 Mayıs'ta doluyor. Uygulamayı kullanmaya devam edecekseniz, bu haberi kaçırmayın!

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına yeni bir gizlilik sözleşmesi sunmuş ve politikalarını güncellemişti. Milyonlarca kullanıcının bu sözleşmeden panik duyması ortalığı karıştırmış, bu kişiler Telegram gibi başka uygulamalara geçmişti. WhatsApp gizlilik sözleşmesi nedir? Sözleşmenin şartları neler, nasıl kabul edilir ve onay için son tarih ne zaman?

Sözleşmeyi onaylamak için verilen son tarih 15 Mayıs yani yarın. Gizlilik sözleşmesini eğer uygulamayı kullanmaya devam edecekseniz en geç yarın onaylamanız gerek.

Yeni gizlilik sözleşmesini onaylamanız için önce kullandığınız sürümün güncellenmesi gerekiyor. Sürenin dolmasına saatler kala zaten uygulama size bir hatırlatma yapacak.

Sözleşmedeki maddelere dikkatlice göz atın ve alt kısımdaki "Kabul Et" seçeneğine tıklayın. Böylece WhatsApp gizlilik sözleşmesini kabul edeceksiniz.

İşte 15 Mayıs’tan sonra kullanıcıları bekleyecek kısıtlamalar:

Gizlilik sözleşmesini onaylamayanlar sonraki aşamalarda kısıtlamalarla karşılaşacak.

Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılar, zamanla önce kişi listesine ve sohbetlere erişimlerini kaybedecek. Telefon aramaları ve görüntülü aramalar açık olacak.

Sonraki aşamada ise yalnızca mesajları okuyup bildirimlere bakabilecekler.

Daha sonraki günlerde aramalara ve bildirimlere de ulaşılamayacak.

Son etapta uygulama tamamen kullanılamaz hale gelecek.

Editör: TE Bilişim