WhatsApp, Google Play Beta programında bulunan kullanıcıları için yeni bir özellik getirdi. Gelen yeni özellik ile videoları sessize almak mümkün oluyor.

Geçtiğimiz günlerde 2.21.3.13 güncellemesini yayınlayan WhatsApp, uzun süredir beta sürümü kullanıcılarına yeni özellik sunmamıştı. Mesajlaşma uygulamasının beta versiyonuna gelen bir özellik bu duruma son verdi.

WhatsApp kullanıcıları beta sürümünde video göndermek istediklerinde bu yeni özellik sayesinde videonun sesini kapatabilecekler. Bu özelliğin kullanımı da oldukça kolay olarak tasarlanmış. Güncelleme ise yavaş yavaş beta kullanıcılarına gönderiliyor.

Gelen yeni uygulamanın adı da mute video( sessiz video) olarak belirlendi. Bazı WhatsApp kullanıcılarının aktif olarak kullandıkları bu uygulamada artık istedikleri zaman videolarını sessiz olarak gönderebilecekler. Aynı şekilde videoları sessiz almak isterlerse de, daha önce video düzenledikleri ekranda düğmeyi kullanmaları yeterli olacaktır.

Yeni Bir Özellik Daha Sunuldu

Bu özellik sayesinde paylaşım yaparken arka planda ki istenmeyen seslerden kurtulmak mümkün olacaktır. Ses verisi taşınmayacağı için mobil veri paketleri üzerinden daha az kullanım harcaması yapılmış olacak. 

Webrekno’nun yaptığı habere göre, söz konusu olan uygulama bugünden itibaren daha çok beta kullanıcısına sunulacak. Eğer beta kullanıcıysanız henüz bu uygulama erişmemiş olabilirsiniz. Kısa bir süre sonra, özellik beta kullanıcılarının testinden geçtikten sonra diğer kullanıcılara da hizmetine açılacak.

Sessiz video özelliği sayesinde Fecabook, WhatsApp’ı ön plana çıkartarak yeniden kaybettiği kullanıcı kitlesini telafi etmeyi planlıyor. Kaybettikleri kullanıcıları geri getirip getirmeyeceği konusunda da şuanda bir kesin bir muamma gibi duruyor.

Whatsap Türkiye

Son zamanlarda kısa mesaj uygulamalarında büyük bir rekabet bulunuyor. Ortaya çıkan bu rekabet ile birlikte dev firmalar birbiri ardına yenilikleri açıklıyor. Kullanıcılar açısından memnuniyetle karşılanan bu farklılık ve yenilikler neredeyse her geçen gün büyük bir hızla devam ediyor. Ülkemizde yakın bir zaman içerisinde Whatshap ile ilgili büyük bir tepki oluşmuş ve bu tepkinin üzerine uluslararası firma geçici bir süre de olsa geri adım atmıştı. Yenilikleri sunarak firma piyasa da sarsılan yerini leniden temin etmeye yoğun bir şekilde çalışıyor.

Editör: TE Bilişim