Xiaomi 13 serisi teaser videosu yayınlandı. Bu hafta tanıtılacak olan Xiaomi 13’ün önemli özellikleri ortaya çıktı. İşte tüm merak edilenler!

XIAOMI 13 SERİSİ NELER VAAT EDİYOR?

Xiaomi kısa süre önce en yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlarını 11 Aralık'ta piyasaya süreceğini duyurmuştu. Ve bugün erken saatlerde (8 Aralık 2022), şirket bazı ilginç yeni özellikleri sergileyen yeni bir Xiaomi 13 serisi teaser yayınladı.

Resmi teaser'a göre Çinli teknoloji devinin yeni 13 serisi, yeni bir nano cilt (nano skin) teknolojisine sahip olacak. Bu, markanın yaklaşmakta olan birinci sınıf cihazlarının arka paneli için kullandığı yeni bir malzemedir. Nano cilt teknolojisi, panel toza ve renklere karşı daha dayanıklı olduğundan temel olarak cihazın temizlenmesini kolaylaştırır. Teaser görüntüsü, Xiaomi 13 serisi modelinin bu yönü sergilemek için boyayla kaplandığını gösteriyor.

Resmi bir tanıtım videosunda, cihazların sprey boya da dahil olmak üzere çeşitli boya ve renklerle kaplandığını görebiliriz. Bununla birlikte, sadece bir kağıt havluyla silerek, tüm farklı renk türlerini çıkarmayı başardı. Bu, temel olarak, akıllı telefonun arka panelinin kirlenmesi veya renginin solmasıyla ilgili sorunları gidermek için tek duraklı bir çözümdür. Yani Xiaomi 13 serisinin tasarımı sadece estetiğe odaklanmıyor aynı zamanda kullanışlı bir işleve de hizmet ediyor.

Xiaomi 13 serisi, Qualcomm'un en yeni ve en büyük Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak. Pro modelinde 50 megapiksel 1 inç sensör ve 75 mm Leica telefoto lens de bulunuyor. Cihazlar 11 Aralık Pazar günü tanıtılacak.

Xiaomi 13 Serisi Genshin Impact Oyununu Aşırı Isınma Sorunu Olmadan Çalıştıracak

Çinli teknoloji devinin CEO'su Lei Jun'a göre, yaklaşmakta olan amiral gemisi akıllı telefonlar, Genshin Impact'i herhangi bir sorun olmadan maksimum ayarlarda çalıştırabilir. Farkında olmayanlar için Genshin Impact, hem akıllı telefonlarda hem de PC'lerde çalışan çapraz platform oyunudur. Cihazın, aşırı ısınmaya karşı koyarak bu oyunu saniyede 60 kare hızında çalıştırabileceği açıklandı.

Editör: Didem Bektaş