Xiaomi CIVI 3, 2023 yılında tanıtılıp piyasaya sürülecek. Şimdiden cihaz hakkında pek çok detay belli oldu. İşte, Xiaomi meraklıları için yeni akıllı telefonun özellikleri!

Xiaomi, kadın odaklı Xiaomi CIVI 2'yi Eylül 2022'de tanıttı. Şirket, CIVI 2'leri bu yılın 2. çeyreğinde piyasaya sürebilir ve CIVI 3'ü 2023'ün ikinci yarısında duyurabilir. Çinli muhbir Wisdom Pikachu, CIVI 3 ile ilgili önemli ayrıntıları sızdırdı. Peki, Xiaomi CIVI 3 özellikleri neler olacak?

Akıllı telefonun işlemcisi ortaya çıktı. Xiaomi CIVI 3 Snapdragon bir işlemciyle gelmeyecek. MediaTek Dimensity 8200 yonga seti ile donatılmış olarak gelecek. Ekranının 2K çözünürlüğü desteklemeyeceğini, yani mevcut nesil gibi Full HD+ çözünürlüğü desteklemeye devam edeceği öğrenildi.

Xiaomi'nin CIVI serisi, çekici tasarımıyla bilinir. CIVI 2, öne bakan çift kamera için hap şeklinde bir oyuğa sahip kavisli kenarlı bir AMOLED ekrana sahiptir. CIVI 3'ün aynı tasarıma sahip olup olmayacağı belli değil, ancak bilgi kaynağı simetrik bir estetik sunacağını iddia ediyor.

İlgili bir haberde, Xiaomi'nin küresel pazar için Xiaomi 13 Lite üzerinde çalıştığı bildiriliyor. 13 Lite'ın gelişi, IMEI veritabanında ve Google Play Konsolunda görüldüğü için çok yakın görünüyor. Görünüşe göre 13 Lite, CIVI 2'nin değiştirilmiş bir versiyonu olacak.

Xiaomi 13 Lite, FHD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan 6.55 inç AMOLED panel ile gelecek. CIVI 2'den farklı olarak, 13 Lite'ın öne bakan tek bir kameraya sahip olması bekleniyor. Arka panelinde 50 megapiksel üçlü kamera ünitesi bulunabilir. Snapdragon 7 Gen 1 yongası, cihaza 8 GB RAM ile güç sağlayabilir. 256 GB'a kadar dahili depolama ve 67W hızlı şarjı destekleyen 4.500 mAh pil sunabilir. Telefon, Android 13 OS ve MIUI 13 üzerinde çalışacak.