Yaşam alanlarını daha büyük ve daha güzel göstermek için özel dekorasyon fikirlerinden faydalanmak gerekmektedir. Oturma odası, yatak odası ve tüm alanları mimari dizaynlarına uygun olarak daha ferah gösterme imkânı bulunuyor. Duvar renkleri, seçilen mobilyalar, eşyaların konumlandırılmaları gibi basit detaylar, geniş alanlar yaratmak için oldukça fayda sağlamaktadır.

Yatak odası ve diğer bölümlerin sahip oldukları alanların doğru ölçümlenmesi sonrasında eşya seçimi yapmak daha doğru olacaktır. Evlerin sahip olduğu mimarilere özel olarak mobilyalar tasarlatmak geniş görünüm için en kolay yöntemdir. Tasarım konularında uzman bir firmayla çalışmak ise; günlük hayatın stresinden, kendi odalarında uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçim olmaktadır. www.akyollife.com.tr sayesinde ödüllü tasarımlar tercih edilebiliyor aynı zamanda kişilerin odalarını dizayn etmelerine olanak tanınıyor.

Yatak Odası Daha Geniş Nasıl Gösterilir?

Yatak odası ve diğer yaşamları modern mimarinin kullanıldığı büyük şehirlerde daha küçük hale getirilmeye devam ediyor. Bunun sebebi yerleşim alanlarının küçüklüğü ve nüfus kalabalığı olmaktadır. Metrekarelerin az olması daha fonksiyonel ve küçük mobilyalar tercih edilmesine sebebiyet verir. Ayrıca her bir noktanın verimli kullanılması gerekliliği artmaktadır. Yatak odalarını daha geniş gösterebilmek için:

·        Az yer kaplayan mobilyalar tercih edilebilir.

·        Gösterişli ve büyük yatak başlıkları daha minimal hale getirilebilir.

·        Yatak altlarında muhafaza alanları ve çekmeceler bulunabilir.

·        Komidin ve abajurların çift kullanımından vazgeçilerek alan arttırılabilir.

·        Çocuk yatak odaları için ranzalar tercih edilmelidir.

·        Şeffaf renkli mobilya seçenekleri incelenmelidir.

·        Dolap tasarımları odanın şekline göre yapılarak kullanışsız alanlar verimli hale getirilebilir.

·        Yatakların üst bölümlerine kullanışlı raflar yerleştirilebilir.

·        Mobilyalara ayaklar eklenmesi boş alan hissini arttırıcı etkiye sahiptir ve değerlendirilebilir.

Burada belirtilen kolaylıkla uygulanabilir adımlar sayesinde yatak odası kullanım alanları genişletilebilir.

Yatak Odasını Daha Geniş Gösterecek Duvar Renkleri

Renklerin doğru kullanımı sayesinde çeşitli alanların daha geniş gösterilmesi sağlanmaktadır. Duvarları, kapı ve pencere kenarlarını özel renklere boyamak daha geniş bir alana sahip olduğu hissini uyandıracaktır. Özellikle duvar renklerinin sağladığı etki büyük önem taşıyor. Bu renkler arasında;

·        Beyaz,

·        Mavi,

·        Sarı,

·        Pembe,

·        Lila,

·        Yeşil yer almaktadır.

Açık renkler kullanılması da bu noktada fayda sağlayan temel etken olmaktadır. Açık renkler her zaman daha ferah bir hava yaratarak ortamda huzuru da arttırmaktadır.

Işığın emilmesini sağlayan renkleri kullanmak yatak odası için doğru bir tercihtir. Özellikle açık yeşil tonları bu konuda oldukça başarılıdır. Hem modern hem de rahatlatıcı renk isteyenler de lila, beyaz ve pembe renkleri kullanılabilir. Mavi renkle de çok daha huzurlu ortamlar yaratılabilir.

Renklerin doğru etkiyi vermesi için dolap ve yatak odası tasarımlarının çok önemli olduğu bilinmektedir. Atıl alanların bile verimli kullanılmasını sağlayacak özelliğe sahip, ödüllü tasarımları www.akyollife.com.tr üzerinden hızlıca sipariş verebilirsiniz.

Editör: Özge Özkan