AĞIRALİOĞLU TRABZON PROGRAMINA BAŞLADI

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, 3 Aralık Çarşamba gününden itibaren Trabzon’da 15 ilçeyi kapsayan yoğun bir saha programına başladı. 10 Aralık’a kadar sürecek ziyaretler öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ağıralioğlu, hem Türkiye siyasetine hem de Trabzon’un geleceğine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

“SEÇİMLİ KRALLAR DÖNEMİ BAŞLADI”

Ağıralioğlu, mevcut yönetim anlayışını eleştirerek siyasette hesap verilebilirliğin zayıfladığını savundu. Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştiriler getiren Ağıralioğlu, seçim süreçlerinde hukukun dışına çıkıldığına işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Seçilenler kendilerini her şeyi yapabilir kudrette gördüler. Seçimli krallar dönemi başladı. Hukuku da tanımayız dediler.”

Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin yükselişte olduğunu belirterek seçmenin güven arayışı içinde olduğunu, kendilerinin de bu güveni sağlamak amacıyla yola çıktığını söyledi.

Unknown 5 133

TRABZON VURGUSU: “BU ŞEHİR KİMLİĞİNİ KAYBEDİYOR”

Ağıralioğlu, Trabzon’un hızla kimlik kaybına uğradığını ifade ederek şehir planlamasında yapılan hatalara dikkat çekti. Kentin hafızasını korumanın önemine değinen Genel Başkan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Trabzon şu anda kimliğini kaybediyor. Şehir hafızası bitiyor. Bu eski hafızayı yenilerle birleştirmezsek şehri kaybederiz. Şehri katletmeye çalışıyorlar.”

Kentte yapılan yapılaşmanın gelecekte büyük sorunlara yol açacağını savunan Ağıralioğlu, altyapı ve şehircilik politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Unknown 585

HÜKÜMET SİSTEMİNE ELEŞTİRİ: “50+1 ŞANTAJ MEKANİZMASI YARATIYOR”

Ağıralioğlu, mevcut seçim sisteminin siyasi ittifakları zorunlu hâle getirdiğini ve bunun Türkiye’yi sağlıksız bir siyasi denklem içine ittiğini söyledi.

“50+1 yüzünden ittifaklar mecburiyet hâline geliyor. Türk siyaseti HDP’nin elinde şantaja maruz kalıyor. Bu sistem değişmeli.”

Anahtar Parti’nin baraj sorunu olmadığını belirten Ağıralioğlu, kısa sürede önemli bir tanınırlığa ulaştıklarını vurguladı.

“TAYYİP BEY MEZARDAN SAĞ ÇIKABİLİR, ÇOK GÜÇLÜ BİR RAKİP”

Türk siyasetindeki genel atmosferi değerlendiren Ağıralioğlu, toplumsal hissiyatın 2002 dönemine benzediğini ifade etti. AK Parti’ye güvenen seçmenin kırgın olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hâlâ güçlü bir siyasi figür olduğunu da vurguladı:

“Tayyip Bey mezardan sağ çıkabilir, çok güçlü bir rakip. O yüzden çok dikkatli olmamız lazım.”

Unknown 2 327

TRABZON’A MESAJ: “BENİM ŞEHRE İHTİYACIM VAR”

Trabzon programı kapsamında hem teşkilatlar hem de vatandaşlarla buluşacak olan Ağıralioğlu, şehre duyduğu bağlılığı şu sözlerle ifade etti:

“Benim Trabzon’a ihtiyacım var. Hemşehrilerime nasıl bir yük taşımaya niyetlendiğimizi göstermek istiyorum. Trabzon’a memleketi kaldırmak zorundasınız demeye hazırlanıyorum.”

Trabzon’da Artan Zehirlenmelere Sıkı Denetim
Trabzon’da Artan Zehirlenmelere Sıkı Denetim
İçeriği Görüntüle

Ağıralioğlu ayrıca siyasette doğru duruşun önemine dikkat çekerek, geçmiş ittifak tecrübelerine ilişkin eleştirilerini de yineledi.

MİLLİYETÇİ BLOK TARTIŞMASINA YAKLAŞIMI

Zaman zaman kamuoyunda dile getirilen “milliyetçi partiler birleşmeli” söylemine de değinen Ağıralioğlu, milliyetçiliğin yalnızca siyasi söylem değil, ekonomik ve sosyal politikalarda da etkili olması gerektiğini belirtti.

“Milliyetçilik milletin cebine de değmeli. Ekonomi ve tarım sorunlarında akla milliyetçilik gelmiyorsa problem vardır.”

Anahtar Parti’nin amacı olarak tahterevalli siyasetini sonlandırmayı gösterdi.