HaberTS- Haber servisi- Dünya üzerinde az bulunan madenler her zaman fazla kıymetli olurlar; altında bu madenlerden bir tanesidir. Ülkemiz de maalesef ki altın rezervi çok azdır ve onu da çıkartmaya çalışmak daha masraflı oluyor. Bu yüzden altının büyük bölümü yabancı ülkelerden ülkemize ihraç ediliyor. Türkiye’de de altına ayrı bir kıymet veriliyor; hem yatırım aracı olarak hem de süs eşyası olarak altın deyince akan sular duruyor. Çoğunluk olarak genç kızların gelinlik hayallerinde başrol oynuyor; beyaz gelinlik üstünde güzel bir altın kemer düşlemeyen genç kız neredeyse yoktur. Tabi ülkemiz insanı için çok büyük bir hayal, altın bu hafta sonunda yani bugün itibari ile 443 TL olarak işlem görüyor. Bu gram altın fiyatı olunca gelinlerin hayalleri de yine bir çift bilezikle sınırlı kalıyor. Peki, yeni haftaya girerken altın fiyatlarında ne gibi değişiklikler olacak? İşte detaylar

Altına yatırım yapılır mı?

Öncelik olarak yatırımcı gözüyle altına bakalım; altın piyasası ile ilgili hem hafta içi hem de haftanın son gününde bir haber yazıp siz sevgili okuyucularımızı bilgilendiriyoruz. Geçen hafta başı haberimiz de altında kademeli bir artış olacağını ancak ülkemizin yaşayacağı herhangi bir gerginlikte altının hızlı bir şekilde yükseleceğini bekliyorduk. İkinci tahminimiz tuttu ama bu bizim de asıl tahminimiz değildi; altının şimdi ulaştığı fiyatı biz yaklaşık 2 ay gibi bir süre içinde dağılımlı olarak bekliyorduk. Altın ise türkiye2nin yaşadığı krizleri fırsat bilerek çok hızlı bir yükselişle ortalığı alt üst etti. Şimdi yeni hafta geliyor ve altından beklentiler yine yüksek gözüküyor. Peki, yeni hafta da altına yatırım karlı olur mu? Altın şimdilik düşme potansiyeline bir türlü girmiyor; bu ülke için de halk içinde pek hayırlı bir durum değildir. Biz yatırımcılar için konuştuğumuza göre altın yine düşmeyecek. Dikkat ederseniz son bir haftadır ibre hep yukarı ve son 3 gündür yavaş bir şekilde tırmanıyor. Geçe haftalarda da aynı durum yaşanmış ve altın çok hızlı bir şekilde yükselişe geçmişti. Altına para bağlamak isteyen kişilerin çok da korkması gerekmez ki Türkiye Akdeniz sorunları ile boğuşmaya devam ettiği sürece altın pekte düşecek gibi durmuyor. Yurt dışında özellikle Ortadoğu’da yaşanan karmaşalar da altının yükselmesinde büyük bir etken olarak öne çıkıyor. Az bir para ile bu piyasa da altın alınmaz ama çok para ile kısa sürede altın alıp kar etmek şu an mümkün gözüküyor.

Altın ne zaman düşer?

Şimdi yatırımcılardan borcu olanlara geçelim ve ya düğün yapacak ama altın almayı bekleyenlere. Altın yakın zamanda düşmeyecektir ama düşmeye geçtiği zaman çok sert bir düşüşe sahne olacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bu yılın son çeyreğine doğru yaklaşıyoruz ve 9 aydan sonra altında yumuşama olur diye beklentileri yükselten haberler medya da geziyor. Biz bu haberlere itibar etmemeniz gerektiğini söylüyoruz; altın kışı görmeden bir düşüş yaşamayacaktır. Şöyle bir durum olur ki burası çok önem arz ediyor; Türkiye kriz yaşadığı ülkelerle masaya oturduğu zaman, yani yumuşama sağlandığı zaman altında büyük bir düşme potansiyeli görülüyor. Yani borcunuz varsa ve süreniz de varsa sonuna kadar bekleyin deriz. Altının yükselmesi borçlu olanları korkutmasın bu seviye de kalan bir altın ülkenin kriz yaşaması anlamına gelir yani devlet içinde sorun demektir.

Editör: TE Bilişim