İstanbul Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile Trabzon’un kültürü, tarihi, lezzetleri, sporu ve müzikleri Yenikapı’ya gelen misafirleri coşturdu.

Açılışta Trabzon’un Fethini temsilen Fatih Sultan Mehmet ve yeniçeriler temsili yürüyüş yaptı. Ardından Kuran’ı Kerim tilaveti okunduktan sonra İstiklal marşı ve konuşmalar yapıldı. Daha sonra Beylikdüzü Trabzonlular Derneği folklor ekibini horon gösterisi sergiledi.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu konuşmasında ‘’Her yıl olduğu gibi bu yılda Yenikapı’da Trabzon günlerini gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Biz Trabzonlular sevdamızın peşini asla bırakmıyoruz ve yaşatıyoruz bugün burada bulunan yüzlerce hemşerilerimiz ile doya sıya bu organizasyonu kutluyoruz’’ dedi.
Dört gün boyunca süren Trabzon günlerinde birbirinden değerli sanatçılarda sahne alarak gelenleri coşturdu. Fatma Şentürk’ün sunuculuğunda Perşembe günü Hasan Aksoy, Rıdvan Emre Özdemir, Yılmaz Kasapoğlu, Adnan Yılmaz, Taner Eyüpoğlu, Sinan Sami, Hızır Dinçer, Hülya Polat Cuma günü Aşık Süleyman, Erkan Yeşilyurt, Adem Ekiz, Yakup Atalay, Sedat Keskin, İbrahim Can Cumartesi günü Batuhan Turan, Mesut Çakır, Gökhan Aydın, Anıl Yılmaz, Cengiz Selimoğlu, Yücel Aktaş, Cemal Kadir Kaya, Dj Sibel, Onay Şahin Pazar günüde Furkan & İlyas Derya, Hilmi Kara, Mete Can, Mihrali Ali Kondak, Seyfettin Çakıral, Hilmi Yerekaban, Uğur Albayrak, Zeynep Birinci, Nuray Aksoy, Onur Atmaca ve Şükrü Güler Karadeniz müzikleri ile Yenikapı’yı salladılar.

7e034626-34c2-404e-97a8-dda9c39428a6

Trabzon tarihi ve kültürü de gelen misafirlere sunuldu. Trabzon kültüründe önemli yeri olan Otçu yürüyüşü yöresel sanatçılar ve kıyafetleri ile gerçekleştirildi. Trabzon tarihini ise Araştırmacı yazarlar Evren Bahçekapılı, Haşim Albayrak, Aziz Sancak, Mustafa Durmuş ve İbrahim Hakkı Gündoğdu anlattı. Yöresel kıyafetler defilesi de gelen misafirleri mutlu etti.

Haber: Ömer Karakaş / HaberTS İstanbul Sorumlusu
 

Trabzonspor Gaziantep FK Maçı 11'leri Belli Oldu Trabzonspor Gaziantep FK Maçı 11'leri Belli Oldu
Editör: Haber TS