Real Madrid [2 - 0] Atletico Madrid 
16' [1 - 0] C. Ronaldo 
66' [2 - 0] M. Özil 

La Liga'da 14. haftanın Başkent derbisinde; Real Madrid ile Atletico Madrid, kozlarını Santiago Bernabeu'da paylaştı.  

Mourinho'dan gövde gösterisi 
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Atletico Madrid'e karşı oynayacakları derbi maç öncesi Real Madridli taraftarların kendisine yönelik tepkilerini görmek için tek başına Santiago Bernabeu Stadı'na çıktı. 

Mourinho, hafta başından bu yana kendisiyle Real Madrid taraftarları arasında yaşanan polemiklere bire bir göğüs germek için derbiden 40 dakika önce tek başına Santiago Bernabeu Stadı'nın çimlerine çıkarak, taraftarlara baktı. Real Madridli taraftarlarından bir grubun Mourinho'yu alkışladığı, diğer grubun ise ıslıkladığı görüldü. 

Sahada yaklaşık 3 dakika kalan Portekizli teknik adam, daha sonra tekrar soyunma odasına döndü. 

Mourinho, maçtan önce düzenlenen basın toplantısında, ''Real Madridliler'in bana diyecekleri bir şey varsa, yüzüme söylesinler. Yarın saat 21.40'ta tek başıma sahaya çıkacağım'' demişti. 

Mourinho, bu sezon lige kötü başlayan takımla ilgili eleştirilerin de kendisine yapılması istemişti.  

Real seriyi sürdürüyor 
Real Madrid, Atletico karşısındaki son zamanlardaki ezici üstünlüğünü sürdürdü. Rakibine en son 1999 yılında 3-1 kaybeden Real Madrid, o zamandan bu yana ezeli rakibiyle yaptığı 24. maçı da kaybetmedi. Real, bu maçların 18'ini kazanırken, 6 karşılaşma da berabere bitti. 

Atletico'nun yüzü yine gülmedi 
1999 yılından bu yana rakibini yenemeyen Atletico Madrid, umutlu geldiği Baernabeu'dan eli boş döndü ve 13 yıllık hasret sürdü. Öte yandan, 11 Nisan 2012'de rakibine Vicente Calderon'da 4-1 kaybettikten sonra ligde yaptığı 19 maçın sadece 1 tanesinde yenilen Atletico, ezeli rakibine yine boyun eğdi. 
Editör: TE Bilişim