YouTube, rakibi TikTok’un sevilen bir özelliğini daha aldı. Artık Shorts’a seslendirme özelliği geliyor…

TikTok ile yarış halinde olan video akış platformu YouTube Shorts özelliğini de TikTok’tan esinlenerek getirmişti. Şimdi ise Shorts’a seslendirme özelliğini eklediğini duyurdu.

TikTok içerik üreticileri ve kullanıcı sayısı dünya çapında artış gösterdi. Youtube ise bu konuda onun gerisinde kalmıştı. Sosyal medya platformuna dönüşen iki dev kanal, birbiriyle rekabet halinde. YouTube Shorts özelliğine yine bir TikTok özelliğini ekledi: Seslendirme.

Kısa video paylaşım özelliği Shorts, YouTube’a 2020'nin sonlarında geldi. 1 dakikalık kısa videolar dikey formda platformda gösteriliyor. Shorts özelliğini pek çok kullanıcı faydalı buldu. YouTube Shorts, TikTok'un seslendirme özelliğini kopyaladı.

Şimdilik iOS kullanıcıları için aktif hale gelen bu özellik, içerik üreticilerinin işine yarayacak. Videolara seslendirme kaydedip eklenebilecek.

YouTube’un yeni seslendirme özelliğini kullanmak için Shorts videosu kaydedilmeli ve daha sonra ekranın sağ alt kısmındaki tik işaretine tıklanmalıdır. Buradan seslendirme seçeneğine tıklanarak ses kaydedilebilir. Ayrıca seslendirmeleri geri alma ve yeniden kaydetme de mümkün olacak.

Editör: Didem Bektaş