Artvin'deki Yusufeli Barajı yakında sular altında kalacak. Barajı son kez görüntülemek isteyen YouTuber'lar Yusufeli'ne akın etti.

Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı Artvin'e gelen ziyaretçi sayısını bir hayli artırdı. 275 metrelik yüksekliği ile kemer barajı su tutmaya devam ediyor ve yakında Yusufeli tamamen sular altında kalacak. Karayolları ve baraja yakın mahalleler ile köy evleri sular altında kaldı. Bu doğal güzellikleri son kez yakalamak isteyen sosyal medya içerik üreticileri ise son kez Yusufeli Barajı'na geldi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yakında taşınmalar yaşanacak. Bölge sular altında kalmadan önce ilçenin değişimi youTuber'lar tarafından kayıt altına alındı. Türkiye'nin birçok ilinden baraja gelen içerik üreticileri Yusufeli'nde yapılanları kaydedip sosyal medyadan paylaştı. Yusufeli Barajı sosyal medyada trend olurken, sular altında kalacak yerleşim yeri olarak belgesellere konu oluyor.

Bölgedeki esnaf her geçen daha daha fazla kişinin Yusufeli Barajı'nı ziyarete geldiğini söyledi. Videolar belgesel niteliğinde gelecek nesillere aktarılacak. Sosyal medya ve YouTube içerik üreticisi Emrah Kara, "Burada eskiden yaşayıp da şimdiki yaşamı kayıt altına aldık" diye konuştu.

Son zamanlarda Yusufeli trend olduğu için takipçilerini canlı olarak bilgilendirmek istediklerini söyleyen üreticiler Yusufeli'ni son kez kayda aldı.

Editör: Didem Bektaş