MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Emine Erdoğan’ın da zafer işareti yaptığını hatırlatan Suiçmez, “Zafer işareti Bahçeli ve Emine Erdoğan’a serbest mi? Kutuplaştırma siyasetinizin toplumda karşılığı kalmamıştır. Bu seçimi düşmanlık değil, kardeşlik kazanacaktır” dedi. 

CHP Trabzon Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, şehit Eren Bülbül’ü kullanarak Dilek İmamoğlu’nu hedef alan AK Parti Milletvekili adayı Meryem Sürmen’e, Emine Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin zafer işareti yaptığı fotoğrafları hatırlattı ve “Emine Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin zafer işareti yapması serbest mi?” diye sordu. Dilek İmamoğlu üzerinden toplumu kutuplaştırıcı söylemlerin kullanılmasını kınadığını ifade eden Suiçmez, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim günü yaklaştıkça nefret söylemlerinin dozunu her geçen gün arttırıyor. Topluma kin, öfke aşılayan bu zihniyetten milletimiz artık yoruldu. Soylu’nun ağzına bakarak yerelde siyaset yapmaya çalışan AK Parti’nin milletvekili adayı Meryem Sürmen de Cumhurbaşkanı yardımcısı adayımız, hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu üzerinden bu nefret siyasetini Trabzon’a aşılamaya çalışıyor. Sayın Sürmen, Trabzonlular milli hassasiyetlerini kaşımaya çalışanlara Kahramanmaraş Caddesi’nde en güzel cevabı vermiştir. İnsanların dini ve milli hassasiyetlerini kullanmaya yönelik siyasetinizin artık toplumda karşılığı yok. Bakın Emine Erdoğan ve ortağınız Devlet Bahçeli de zafer işareti yapmış. Ne amaçla yapmış? Yıllardır Trabzon’u bu tür meselelerle oyaladınız, söz verip getirmediğiniz hizmetlerin üzerini böyle kapatmaya çalışıyorsunuz. Kutuplaştırma siyasetinizin toplumda karşılığı kalmamıştır. Bu seçimi düşmanlık değil, kardeşlik kazanacaktır” dedi. 

80fafb29-239c-4df9-8f90-748c64560d7d

DAHA YOLUN BAŞINDASINIZ KARALAMA VE POLEMİK SİYASETİNDEN UZAK DURUN 

CHP Trabzon Milletvekili adayı Ahmet Kaya da bu Sürmen’in açıklamalarına sert tepki gösteren bir paylaşım yaptı. Kaya, paylaşımında Sn. Sürmen, size bir abi tavsiyesi, hizmette yarışalım!
Nezakette yarışalım! Daha yolun başındasınız; karalama ve polemik siyasetinden uzak durun. Çünkü bu siyasetin ne size ne Trabzon’a ne de ülkeye hiçbir faydası olmaz! Siyaset öncelikle samimiyet işidir. Emine Hanımın yaptığı hareketi alkışlarken Dilek Hanımın yaptığı hareketi eleştirmek büyük bir tutarsızlıktır! Unutmayın! Trabzonlulardan sağcı çıkar, solcu çıkar ama vatan haini çıkmaz!” ifadelerine yer verdi.

80fafb29-239c-4df9-8f90-748c64560d7d

Editör: Haber TS