Zağnos Vadisi'nde yapılan açılış törenine AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri katıldı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'da Ramazan'ın barış, kardeşlik, paylaşım ve hoşgörü olduğunu belirterek, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin Trabzon bir ve beraberdir. Trabzon hem kendi kentine, hem ülkesine hizmet etmekte omuz omuzadır. İşte bu bir ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel tezahür ettiği ay olan Ramazan ayına giriyoruz. Kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın, birlikteliğin, beraberliğin ayını Trabzon'da en iyi şekilde geçireceğiz. Birbirimizi seveceğiz ve sayacağız. Kentimizin üç ayrı noktasında kurduğumuz iftar çadırlarında birlikte oruçlarımızı açacağız. Teravih namazlarından sonra Zağnos'ta sosyal ve kültürel etkinliklere katılacağız" diye konuştu.

Bu yıl yapılan 4. Ramazan Etkinliklerini uluslararası boyuta taşıdıklarını da ifade eder Gümrükçüoğlu, "İslam için insan sevgisi esastır. İslamiyet için barış, kardeşlik esastır. Bu anlayışı uluslararası düzeye taşımak için etkinliklerimize dost ve kardeş ülkelerden misafirleri davet ettik. Trabzon'da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür mesajını hem yaşatacağız, hem yaşayacağız hem de tüm dünyaya iletmiş olacağız" dedi.

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın verdiği konserle başlayan etkinlikler, skeç gösterileri ve çeşitli sanatçıların sahne almasıyla gece geç saatlere kadar devam etti.


Editör: TE Bilişim