Trabzon - Gümüşhane karayolu üzerinde 3 Mayıs 2023'te açılan Zigana Tüneli 'nden bugüne dek 1 milyon 100 bin araç geçiş yaptı.

Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerini birbirine bağlayan Zigana Tüneli, Trabzon ve Gümüşhane arasındaki karayolu üzerinde konumlanıyor. Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, İran ve Kafkaslar'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun da güzergahı olan bu lokasyonun yeni incisi Zigana Tüneli oldu. 3 Mayıs 2023 tarihinde hizmete açılan tünelden, bugüne dek tam 1 milyon 100 bin araç geçiş yaptı.

Zigana Tüneli, Avrupa'nın en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü kara yolu tüneli olma niteliğine sahip. 14,5 kilometre uzunluğundaki tünel özel bir ödül de almıştı.

Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı Trabzon'da bitkin bulunan balaban kuşu koruma altına alındı

Tünel sayesinde mevcut karayolunda 90 viraj ortadan kaldırılarak seyahat süresi ortalama 20 dakikaya kadar indirildi. Tünel, karbon salınımını da azaltarak sağlığa ve çevreye büyük katkı sağladı. Sürücülere rahat, güvenli ve konforlu seyahat imkanı tanıdı.

Trabzon - Gümüşhane güzergâhındaki tehlikeli viraj ve rampalar ortadan kaldırılırken, yamaçlardan taş düşmesi gibi riskler minimuma indirildi.

6 ayda 1 milyonu aşkın aracın kullandığı tünel, yılda 190 milyon TL'lik tasarruf sağlamış da oldu.

Editör: Didem Bektaş