Trabzonspor maça geçen haftaki onbirini değiştirmeden çıktı. Kazanan kadroyu bozmayan Ersun Yanal haklı olarak uyum sorunu yaşayan takımının kadrosunu değiştirmeden Karabük'e gitti. Lakin ortasahada Aytaç ilk yarıda pas dağıtımında bariz hatalar yaparak atağa çıkarken Trabzonspor'un yavaşlamasına neden oldu. Okay ilk yarıda Aytaç kadar defansif olmamasının yanı sıra  çok efor sarfettiği ilk yarıda net bir pozisyonda -on kez bu şans gelse atabileceği bir gol- golü kaçırdı. İlk yarıda Mehmet Ekici'nin Muhammet'e pas vermeyip bencilce kaçırdığı pozisyon maçın kırılma anlarındandı. İlk yarıda rakibinin üzerine fazla gitmeyen Karabük kurnazca geride bekleyerek özellikle Durica ve Mustafa gibi kontra ataklarda yavaş kalan defans oyuncularının zaafından yararlanmak istedi. Trabzonspor ilk yarıda eline gelen net fırsatları harcayınca aklımıza hemen o kötü senaryo geldi .Alanya maçında da ilk yarıda eline geçen fırsatları harcayan Trabzonspor ikinci yarıda dağılmıştı.

***

İkinci yarıda ancak yorgun veya amatör bir takımın yiyebileceği düzeyde bir gol yedi Trabzonspor. Eski oyuncusu Yatabare'nin hızlı bir oyuncu olmamasına rağmen ilk yarıda mevkidaşı Okay'ı sahadan silen Poko ve Trabzonspor maçlarında yıldızlaşan Traore'nin asistinde golü atıyordu Karabükspor. Öyle ki yenilen gol sonrasında Okay geç bir hamleyle oyundan alınırken yerine son haftalarda düşüş yaşayan Onazi giriyordu. Onazi'nin oyuna girmesiyle birlikte 1 dakika geçmedi ki Trabzonspor basit bir savunma hatasıyla ikinci golü yedi. Savunma oyuncusu olmasına rağmen defalarca alanını boşaltan Mustafa Yumlu yine ortalarda yoktu. Yatabare'nin vurduğu top direkten dönerken sağbekte olmasını beklediğimiz Zeki ortalarda yokken rakibin solbeki Latovlevici golü atıyordu. 


Muhammet Demir'e 65 dakika tahammül eden Ersun Yanal taraftarın sesini duymuşcasına Castillo'yu oyuna aldı. Lakin Muhammet'in çıkması ya da Castillo'nun girmesi hiçbirşeyi değiştirmeyecekti. Kalan dakikalarda ruhunu ve oyun ritmini iyice kaybeden Trabzonspor tıpkı temeli olmayan domino taşları gibi yıkıldı ve herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

Maçın adamı:Poko