Trabzonspor ilk 20 dakikada rakibe alan bırakmadı orta sahada rakipe top da göstermedi Yusuf Yazıcı Onazi Okay orta sahasıyla dirençli bir görüntü sergiledi     Castillo, Olcay özellikle beklerden gelen destekte azalınca  ilk 20 dakikadan sonra oyundan düştüler. Kanatlardan ve orta sahadan topu rakip alana getirinceye kadar etkili görünen Trabzonspor 20 dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü rakibe bıraktı.

**

Kasımpaşa 22. dakikadan sonra 45. dakikada Trabzonspor golü buluncaya kadar bir tanesi tartışmalı olmak üzere çizgiden çıkartılan top ve bir net pozisyon yakaladı. Trabzonspor oyun kurma da rakip ceza sahasına kadar geliyor ve orada etkili ve sonuç odaklı organizasyon gerçekleştiremiyordu.

**                        

Trabzonspor Bursaspor galibiyetinde ki gibi bu golü de Yusuf Yazıcı'nın güzel ortasında duran toptan buldu Trabzonspor'un takım olabilmesi için kat etmesi gereken uzun bir yolu var Trabzonspor'un topu döven futbolculara değil topu okşayan futbolculara ihtiyacı var öyle ki okay ve castillo topla iyi temas kurabilen bir görüntü vermedi. Özellikle castillo İkinci devrede içe kat ederek oynama özelliğinin aksine çok fazla içe kat edemeyince etkisiz göründü. Trabzonspor skor üstünlüğünü koruma adına geri de çok fazla bekledi. Kasımpaşa Trabzonspor'un iki kanadından da sağ ve sol bekleri ile birlikte çok rahat ataklar geliştirdi. Trabzonspor Kasımpaşa değilde daha güçlü bir takım karşısında rahatlıkla kalesinde üç dört gol görebilirdi.

***                       

Modern futbolda kanatlardan sıfıra inilerek yapılan ataklarda güzel yapılan ortalarda gol yeme şansınız çok yüksek olur asımpaşa Trabzonspor'un sağ ve sol kanadından etkili akınlar gerçekleştirdi ama ileri uç elemanlarının topla etkileşimi kötü olunca skorda beraberliği bile yakalayamadı. Neticede kötü oyunla iyi bir sonuç elde etti Trabzonspor

***

Maçın En kritik anı :Mustafa akbaşın topu çizgiden çıkartması