Tarih 22 Mayıs 2011 “Alnımızın akıyla bu işi başardık, tarih bunu yazar.Hiç kimseye borcumuz yok emek verdik parayla yapılamayacak şeyleri biz emekle yaptık.”

Hepimiz o akşam bu hikayenin Şenol Güneş tarafından yazıldığına ve gerçek mücadele ile bu takımı zirvede tuttuğundan emindik. O dönem Eskişehirspor karşılaşmasından sonra evinin kapısında hanımına “Bizi şampiyon yapmayacaklar” diyen Mustafa amcanın o sözleri konu Trabzonspor olunca hep aklıma geliyor, derinden bir “ah” çekiyorum içten içe.

Bizler, Şenol Güneş’i bu şehrin umudu, gururu ve efsanesi olarak bildik senelerdir.

Fakat içimizde bu sözleri boşa çıkartacak ve anlamını yitirmesine sebep olacak o kadar çok anı ve kötü hatıra yaşayanlarımız var ki.

Bu olayların sadece bir tanesi benim başımdan geçti, şahit oldum! Fakat bu konuyu burada anlatmak istemiyorum, sizlere daha farklı bir olayı daha açıklayıcı bir şekilde örneklendirerek bu kumpasın aslında bu şehrin üzerinde kurulduğunu anlatacağım.

Metehan Altaş anlatıyor;

“Yıl 2011 Manisa Deplasmanındayız.  Yanındaki arkadaşlarımda bilet de bilet parası da yoktu. Trabzonspor'un konukladığı otelin önüne gittik. Maça girmek için arkadaşlarım Şenol Güneş’e mektup yazdı. Şenol Güneş o mektubu yırttı yüzümüze bile bakmadı..”

Efsane Güneş; o gün büyük umutlarla otelin kapısına giden gerçekten Trabzonspor taraftarının yüzüne bile bakmaya tenezzül etmeyecek davranışlarla yok olmaya ve bu insanların gözünde bir hiç olmaya emin adımlarla başladı.

Tarih 11 Haziran 2015 “Hayatımda hiç şampiyonluk görmedim”

Beşiktaş ile anlaştığında Anadolu’nun o saf, temiz ve emek vererek mücadelesini hakkıyla kazanan yiğit insanların para uğruna yok olmaya mahkum olduğu ve sözlerini bir çırpıda 2+1 yıla sattığına şahitlik ettik.

Tarih 28 Ocak 2016 “ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP OLARAK GÖRMÜYORUM”

Ziraat Türkiye Kupası grubunda son maçında 2. Lig ekiplerinden Sivas Belediyespor’a 4-3 mağlup olarak grubu 2. Sırada bitiren ve 2010-11 sezonunda kendinden beklediğimiz hücum ve korkak olmadan gerçekleştireceği taktikleri 2. Lig ekiplerinden Sivas Belediye’ye karşı sergilediğini gördük, hemde 3-2 öndeyken!

Yanlış anlaşılmasın,

Ben bunları Şenol Güneş’i karalamak adına değil siz gerçekleri göresiniz diye hatırlatmak amacıyla yazdım.

Bizler 2010-11 sezonunda kumpasa kurban gitmedik beyler(!)

Ankaragücü’ne, Antalyaspor’a, Kayserispor’a, verdiğimiz 1’er puan ve korkak futbol sayesinde iç sahada kaybedilen ve birer birer avuçlarımızdan kayıp giden puanlara yenildik! Bizler, devre arasında Fenerbahçe’ye pazarlanmak istenerek bu şehir şampiyonluk yürüyüşü kaldırmaz, Selçuk’u Fener’e ayartalım diyen yönetici ve bu yöneticilere göz yuman Şenol Güneş’e yenildik.

“TARİH BUNU DA YAZAR-2” yazımın diğer bölümünde sizlere Şenol Güneş, Fenerbahçe ve Trabzonspor üçgeninde yaşanılanları anlatmaya devam edeceğim.