185 65 R15 kış lastiği aracın zorlu hava şartlarına adapte olmasını sağlar. Karlı ve buzlu havalarda güvenilir bir şekilde yol alma imkânı tanıyan bu modeller yumuşak hamur dokusuna sahiptir. Yumuşak hamur dokusu sayesinde sürücü ve yolcular araç konforundan ödün vermek zorunda kalmaz.

185 65 R15 Kış Lastiği Nedir?

185 65 R15 kış lastiği sürüş esnasında sürücünün hakimiyetini artıran önemli lastik modellerinden birisidir. Bu lastikler kuru ve ıslak zemine kolay bir şekilde tutunur. Kolay bir şekilde tutunduğu için zemindeki değişim aracın içerisine yansımaz. Bunun yanında bu lastik modelleri çekiş gücünden tam verim almaya yardımcı olur. Bu da aracın performansının artırılmasını sağlar.

Continental 185 65 R15 kış lastiği düşük frenleme mesafesine sahip lastik modellerinden birisidir. Düşük frenleme mesafesi sayesinde acil durumlarda araç daha kolay şekilde duracaktır.

185 65 R15 kış lastiği üzerinde M+S sembolü yer alır. Bu sembol aracın kış lastiği olduğunu ve belirtilen standartlara uygun olarak üretildiğini ifade eder.

185 65 R15 Kış Lastiği Modelleri ve Özellikleri

185 65 R15 kış lastiği güvenli ve konforlu yolculuklarda sürücüye eşlik eder. Sürücüye eşlik eden bu modeller birçok farklı çeşit ve markada üretilir. Farklı çeşit ve markada üretildiği için sürücüler bütçesine ve ihtiyaçlarına uygun lastiği doğru bir şekilde bulabiliyor.

Petlas 185 65 R15 kış lastiği zemin sesini yüksek oranda emme özelliğine sahiptir. Zemin sesi yüksek oranda emildiği için araç içerisinde yolculuk yapan kişiler yoğun seslerle karşılaşmak zorunda kalmaz. Bunun yanında bu modeller birçok farklı taşıt türünde rahatlıkla kullanılabiliyor.

185 65 R15 kış lastiği Lassa tarafından da üretilir. Lassa’nın ürettiği bu kışlık lastikler gelişmiş sırt desenine sahiptir. Gelişmiş sırt deseni ve su kanalları sayesinde su tahliyesi çok daha kolay hale gelmiştir.

185 65 R15 kış lastiği stabilize yollara oldukça uyumludur. Dayanıklı ve konforlu olduğu için en kötü yollarda dahi araç güvenliğinden ödün verilmek zorunda kalınmaz. Bunun yanında kış lastikleri hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda aracın sürüş fonksiyonlarının olumsuz etkilenmesini engeller.

185 65 R15 Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

185 65 R15 kış lastiği satın almak oldukça önemlidir. Özellikle kaygan zeminde ya da buzlu yolda araç kullanacak olan bireyler bu lastikleri alırken farklı detaylara dikkat etmelidir. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken ilk detay kaliteden ödün vermemektir. Kaliteden ödün vermemek için ikincil ya da üçüncül markalar tercih edilmemelidir.

Kış lastiği satın alırken dikkat edilecek hususlardan birisi de aracın lastik ebatını doğru bilmektir. Lastik ebatını doğru belirlemeyen kişiler aracı için uygun modeli bulmakta zorlanacaktır. Bunun yanında tamamen orijinal olan ürünlere yönelmek önemlidir.

Kış lastiği 185 65 R15 kelimelerinin arama motoruna yazılmasıyla birbirinden farklı sitelere ulaşılabiliyor. Ancak bu siteler güvenilir içerikte olmayabilir.

185 65 R15 Kış Lastiğinin Sağladığı Avantajlar

185 65 R15 kış lastiğinin avantajları saymakla bitmez. Bu modellerin en önemli avantajı uzun süre kullanılabilmesidir. Uzun süre kullanılabilen bu modeller aracın ilk günkü performansının sergilenmesine yardımcı olur. İlk günkü performansına sahip olan bir araçla yolculuk yapmanın keyfi sürücüler için çok başka bir anlam ifade eder.

Kış lastiğinin diğer bir avantajı ise yakıt tasarrufu sağlamasıdır. Araçla bire bir uyumlu olan 185 65 R15 kış lastikleri aracın daha az yakıt harcamasını sağlar. Bu özelliğinden dolayı sürücüler daha az yakıt alma avantajına sahip olabiliyor.

185 65 R15 kış lastikleri sert virajlarda yol tutuş gücünü artırarak manevra kabiliyetini üst seviyelere çıkartır.

185 65 R15 Kış Lastiği Fiyatları

185 65 R15 kış lastiği güvenilir, dayanıklı, ekonomik ve kaliteli lastik modelleri arasında yer alır. Bu anlamda hem güvenilir bir sürüş deneyimi isteyenler hem de bütçesine uygun lastik almak isteyen kişiler bu lastiklere yöneliyor. Ancak araç sahipleri farklı fiyat değerleri ile karşı karşıya kalabiliyor.

185 65 r15 kış lastiği fiyatları teknik özelliklere ve modele bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kendisini kanıtlamış, herkes tarafından bilinen markaların lastikleri daha sağlam olduğu için bu modeller daha değişken fiyatlardan satılır. Ancak alıcılar kampanya ve promosyonlu dönemi denk getirirse lastiği çok daha düşük fiyatlardan satın alabilir.

185 65 R15 kış lastiği oldukça yüksek fren performansına sahiptir.

Kış Lastiği Yaz Aylarında Kullanılır Mı?

Kış lastikleri zorlu kış şartları için tasarlandığı için yaz aylarında kullanılamaz.

185 65 R15 Kış Lastiği Hava Basıncı Kaç Olmalı?

185 65 R15 kış lastiğinin hava basıncı 32-35 bar arasında olmalıdır.

185 65 R15 Kış Lastiği Hangi Araçlara Olur?

185 65 R15 kış lastikleri 185 mm taban genişliğine ve %65 kesit oranına sahip binek araçlar için uygundur.

Kış Lastiği Neye Göre Alınır?

Kış lastiği aracın lastik boyutuna, performans özelliklerine, markanın kalitesine göre alınır.

Sonuç

185 65 R15 kış lastiği araçların en önemli yardımcı ekipmanlarından birisidir. Araç için en önemli yardımcı ekipmanlarından birisi olarak kabul edilen kış lastiklerini güvenilir yerlerden satın almak gerekir. Güvenilir yerlerden lastik alınmaması halinde orijinal olmayan, üretim tarihi eski olan, defolu ya da araca uygun olmayan lastiklerle karşı karşıya kalınabiliyor.

Belirtilen sorunlarla karşılaşmamak için uzun yıllardan beri lastik satan işletmelerin tercih etmesi önemlidir. Bu işletmelerin başında lastikborsasi.com gelir. Lastik Borsası sürücülerin beklentilerini göz önünde bulundurarak lastik satışı yapar. %100 müşteri memnuniyetini göz önünde bulunduran firmadan gönül rahatlığı ile lastik satın alınabilir. Lastikborsasi.com’dan satın alınan ürünler kısa sürede kargoya verilir.